Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında, işçilerin yemekhanesini su bastı

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında, işçilerin yemekhanesini su bastı

Mersin'de yapımı süren Akkuyu Nükleer Santrali'nde işçilerin yemekhanesini su bastığını gösteren görüntüler, CHP Milletvekili Alpay Antmen tarafından paylaşıldı.

Mersin’de yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında görevli işçilerin yemekhanesini, geçen hafta pazartesi ve salı günü etkili olan yağışlar sırasında su bastığı ortaya çıktı.  Santralde çalışan bir işçi tarafından çekilen görüntülerde, yemekhanenin tavanlarından akan suyun biriktiği görüldü. 

Görüntülerin yayımlanmasının ardından Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nden yapılan açıklamada, sorumluluk yüklenici firmaya yüklenildi.

Yapılan açıklama şöyle:

"Akkuyu NGS şantiyesi bölgesindeki şiddetli yağış nedeniyle işçilerin yerleşim alanı dışında bulunan yemekhaneyi su bastı. Binanın bakımından sorumlu yüklenici firmanın, çatının kış mevsimine hazırlık çalışmalarını zamanında tamamlamaması nedeniyle oluşan bu durum üzerine, yüklenici firmadan çatıdaki aksaklıkları bir an önce gidermesi ve yerleşim alanındaki tüm tesislerde bu tür olayların tekrarlamaması için önlem alması talep edildi. Talebi değerlendiren teknik personel, çatının onarımını ivedilikle gerçekleştirerek çatıdaki tüm sızıntıları giderdi.

Şu an bina, normal işlevini yerine getiriyor. Akkuyu Nükleer A.Ş., inşaat personeline ait yerleşim alanlarındaki yemekhaneler ve hizmet odalarının onarım ve bakımından sorumlu yüklenici firmalarının faaliyetlerini denetleyerek, Akkuyu NGS inşat sahasındaki işçilerin güvenliğini ve rahat çalışma koşularını sağlamak için tüm önlemleri almaktadır."

CHP'Lİ ANTMEN PAYLAŞTI

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, söz konusu görüntüleri Twitter hesabından paylaştı.