Akdeniz Üniversitesi'nde 'mevlit' etkinliğine katılmayan öğrenciler yok yazıldı

Akdeniz Üniversitesi'nde 'mevlit' etkinliğine katılmayan öğrenciler yok yazıldı

Yakın dönemde birçok skandalla gündeme gelen Akdeniz Üniversitesi'nde bu kez de Kuran seminerlerine katılım zorunluğu tutularak, gelmeyen öğrenciler yok yazıldı.

Akdeniz Üniversitesi Serik Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenciler mevlit etkinliğine katılmaya zorlandı. Düzenlenen mevlit etkinliklerine katılım zorunlu kılınırken öğrencilerden yoklama alınmak istendi. Katılmayanların yok yazıldığı etkinlikte öğrenciler imza atmaya zorlanırken bir kısım öğrenci imza atmayarak etkinliği terk etti.

'ÜSTTEN EMİR GELDİ'

Evrensel'den Burcu Yıldırım'ın haberine göre, Kuran seminerlerine katılımı yoklama alarak zorunlu tutan Akdeniz Üniversitesi Serik Meslek Yüksek Okulu'nda, katılım göstermeyen öğrencilere devamsızlık yazıldı. Yok yazılmamak için etkinliğe zorla katılanların dışında tepki göstererek çıkan öğrenciler de bulunuyor. Ders yoklamalarına imza atmak isteyenlere mevlit etkinliğine katılmadığı için imza attırılmaması tepki çekti. Saat 3:30 itibariyle dersi olan bütün fakülte öğrencilerinin etkinliğe katılması yoklama şartıyla zorunlu kılındı. Alevi olduğunu ifade eden ve inancına ters olduğu için etkinliğe katılmak istemeyen bir öğrenciye hocalar tarafından imza atıp çıkması söylenirken, üstten emir geldiği belirtildi.

DAHA FAZLA