Akbelen'de zeytin katliamı!

Akbelen'de zeytin katliamı!

YK Enerji Şirketi, Akbelen Ormanı’nda zeytin ağaçlarını sökmeye başladı.

İleri Haber

Muğla Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki Akbelen Ormanı'nda, YK Enerji Şirketi tarafından zeytin ağaçlarının sökülmesine başlandı. Yurttaşların direnişi sonrası bir süre sonra işlem durduruldu. Jandarma saldırısı sonrası iki kişi gözaltına alındı.

Köylülerin aylardır korumak için nöbet tuttuğu Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen Ormanı'nda zeytin ağaçları, Limak Holding ve İÇTAŞ ortaklığındaki YK Enerji tarafından sökülmeye başlandı.

Ekolojist Avukat Arif Ali Cangı sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Danıştay 8. Daire bir türlü yürütmeyi durdurma kararını vermedi. YK Enerji Şirketi de bunu fırsat bildi, İkizköy'de zeytinleri sökmeye kalkıştı.Yasaya açıkça aykırı bu işe kim izin verdi? İzin verenlerin, göz yumanların idari ve cezai sorumlulukları olacaktır. Yasa çok açık "Zeytincilik sahaları daraltılamaz", gerekçesi ne olursa olsun zeytinler"izinsiz kesilemez, sökülemez" dedi.

AĞAÇLAR İŞ MAKİNELERİYLE SÖKÜLDÜ

Şirketin, yönetmeliğe aykırı olarak iş makineleriyle girdiği zeytinlikte ağaçlara büyük zarar verdiği belirtilirken, yurttaşların direnişi sonucu işlem durduruldu.

İKİ GÖZALTI 

Alana gelen jandarma, buranın özel mülk olduğunu ve yurttaşların alandan çıkması gerektiğini söyledi. Nöbete devam eden eden yurttaşlardan, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Muğla İl Başkanı Volkan Çetin ve Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Nuri Alikoç, işkenceyle gözaltına alındı.

DAHA FAZLA