Akar'dan bedellide '21 günlük eğitim' açıklaması

Akar'dan bedellide '21 günlük eğitim' açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli askerlikte 21 günlük temel eğitim tartışması hakkında açıklama yaptı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli askerlikte 21 gün tartışması için açıklama yaptı. Eski Genelkurmay Başkanı, şimdi ki Savunma Bakanı olan Akar, "Temel eğitimin kaldırılması uygun olmaz. Temel eğitim süresi uzar veya kısalabilir" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli askerlik düzenlemesinde yer alan ve muhalefet partilerinin tepkisinin çeken 21 gün şartı ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Akar, bedellide temel askerlik eğitiminin kaldırılmasının doğru olmayacağını söyledi. Akar, "Süre konusunda görüşüyoruz, değişebilir" değerlendirmesinde bulundu.

MUHALEFET TEPKİLİ

Bedelli askerlik düzenlemesinde yer alan 21 gün askerlik hizmeti şartı muhalefet partilerinin tepkisini çekmişti. İktidar ortağı MHP lideri Bahçeli de bedelli askerlik düzenlemesinde yer alan 28 gün şartı (daha sonra 21 güne indirildi) ile ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bedelli olacaksa, 28 güne ne gerek vardır? Bu kadar zahmete lüzum olacak mıdır? Askerliğin teorik eğitimi doğru bir değerlendirme değildir. Asker silahla, ağıt siyahla anılır. Madem bedelli askerlikle ilgili düzenleme yapılacak, o zaman bunca kafa karışıklığı ve karmaşaya niye ihtiyaç duyulur? Adı üstünde bedelse verilir, sonuçta ilgililer terhis edilir. Bedelli askerlik tartışmalarını uzatarak canıyla bedel ödeyen kahramanlarımızın ruhlarını ve fedakârlık numunesi evlatlarımızın duygularını incitmemek asıldır, esastır, şarttır, elzemdir, temennimdir” ifadelerini kullanmıştı. 

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan da dün düzenlediği basın toplantısında bedelli askerlikte 21 şartına ilişkin "21 güne indirmişler temel eğitim süresini. Bunun bir anlamı yoktur, temel eğitimin de kalkması gerekir" diye konuştu.

Meclis'te görüşülen düzenlemeye göre, temel askeri eğitim süresi 28 günden 21 güne çekilecek. 25 yaş ve 15 bin liralık bedel söz konusu olacak.