Akar: Doğu Akdeniz'de rol kapmaya çalışıyorsunuz

Akar: Doğu Akdeniz'de rol kapmaya çalışıyorsunuz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler ve Fransa ile artan gerilim üzerine konuştu. Akar, Macron'a atıf yaparak, "Doğu Akdeniz'de tansiyonun düşmesi için bazılarının susması yeter" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doğu Akdeniz'de Yunanistan'la süren gerilime ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ankara karşıtı söylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı'nın eğitim yılı başlangıç töreninde konuşan Akar, Yunanistan'ın bazı ülkelerin çıkarları uğruna kullanıldığını öne sürerek,  "Tansiyonun düşmesi için bazılarının sadece susması yeter. Bir şey yapmalarına gerek yok, sussunlar yeter. Bu arada komşumuz Yunanistan’ın bazı ülkelerin menfaatleri uğruna kendini kullandırmaması, bu uğurda meze olmamasını şiddetle tavsiye ediyor, bunu kendilerine hatırlatıyoruz. Umuyoruz bunun farkındadırlar” dedi.

Bölge ile ilgisi olmayan ülkelerin sürece müdahil olduğunu belirten Akar, “Bir şekilde buralara kadar gelip, buralarda çeşitli roller peşinde faaliyet göstermelerinin de barışa, huzura, istikrara hiçbir şekilde yardımı olmayacağı gibi bilakis gerilimi artıracağı, tırmandıracağını da herkesin bilmesi gerekiyor. Siz, binlerce kilometreden gelip Doğu Akdeniz’de bir rol kapmaya çalışıyorsunuz. Hangi hakla? Sizin kıyınız, temsil yetkiniz var mı? Yok. Buradaki yapılan hareketin tamamen bir rol kapma gayreti olduğunu da herkesin bilmesi lazım" ifadelerini kullandı.