Akademisyenlerden çağrı: Başka bir akademi mümkün

Akademisyenlerden çağrı: Başka bir akademi mümkün

Farklı alanlardan bir araya gelen akademisyenler, akademideki cinsiyetçi kültüre karşı imza kampanyası başlattı.

Akademide yaşanan erkek şiddetine karşı bir araya gelen akademisyenler, “Cinsiyetçi kültüre karşı başka bir akademi mümkün” başlıklı bir çağrı metni yayımladı. 

Çankaya Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olan Ceren Damar'ın öğrencisi tarafından öldürülmesi ve Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi Klinik Psikolog Murat Paker'in bir danışına cinsel taciz suçuyla aldığı cezanın hatırlatıldığı çağrı metnini şu ana kadar farklı alanlardan 232 akademisyen imzaladı.

Metinde aynı zamanda "Bize göre, akademisyenlik bu mesleği yapanlara ayrıcalık değil sorumluluk yükler; bu yüzden ayrıcalık gösterilmeyi beklemek yerine söz ve eylemlerimizin sorumluluğunu alacak bir meslek anlayışı ve etiğine sahip olmamız gerekir" vurgusu da yapıldı. 

'MESLEKTAŞLARIMIZI SORUMLU OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

"Meslektaşlarımızı sorumlu olmaya çağırıyoruz" diyen akademisyenler, "Biliyoruz ki biz yalnız değiliz, akademide bizim gibi düşünen ve hisseden çok sayıda insan var. Başka bir akademi mümkün ve bunu ancak bir araya gelerek biz değiştirebiliriz. Bu yüzden akademiyi içeriden ve dışarıdan dönüştürmek için bizim gibi düşünen herkesi bu çağrıya ortak olmaya davet ediyoruz" çağrısı yaptı.

Çağrı metnini buradan imzalayabilirsiniz.

DAHA FAZLA