'Akademisyenler için kep değil, sarık daha uygun'

'Akademisyenler için kep değil, sarık daha uygun'

“Ben AKP genel başkanının Mardin temsilcisiyim” diyen, kendisini islam alimi olarak tanıtan ve daha önce de Arap şeyhi gibi giyinen Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Profesör Ahmet Ağırakça yeni bir skandala imza attı. 

İleri Haber

Skandallarla gündemden düşmeyen Mardin Artuklu Üniversitesi’nin AKP’li Rektörü Profesör Ahmet Ağırakça bu kez de rektör ve akademisyenler için kepin değil, sarığın daha uygun olduğunu öne sürdü.

“Rektörlük cübbesi örnekleri ve alternatifleri arıyoruz” diyerek sosyal medya hesabından anket yapan Ağırakça, “Rektör ve akademisyenler için kep değil, sarık daha uygundur, sayın rektör arkadaşlarıma arz ederim.” diye yazdı.

‘KIZ MI OLMAK İSTİYORSUN?’ DEMİŞTİ

Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak görev yapan Emre Özyetiş, üniversite rektörü Ahmet Ağırakça tarafından cinsiyetçi söylemlere maruz bırakılmıştı. Özyetiş, rektörün kendisine, “Mardin’de olduğunun farkında değil misin?” diye sorduğunu ve “Kız mı olmak istiyorsun sen?” ifadeleriyle cinsiyetçi sözlerle saldırdığını dile getirmişti. Özyetiş, duruma tepki göstermesi üzerine rektörün kendisine, “Çık dışarı" diyerek elini belinde bulunan silaha uzanırcasına tehdit ettiğini kaydetmişti.

[ih2]

ÇİĞ KÖFTE İHALESİ

Mardin Artuklu Üniversitesi etkinliklerde ikram edilmek üzere çiğ köfte ihalesi açmasıyla da gündeme gelmişti.

Üniversitenin sitesinde 'Üniversitemizin etkinliklerinde kullanılmak üzere 2018 Yılı Çiğ Köfte Malzeme Alım İşi' adıyla açılan ihale ilanında alınacak malzemeler sıralanmıştı.

[ih3]