Akademide AKP'li rektör torpili: Kardeşine özel kadro

Akademide AKP'li rektör torpili: Kardeşine özel kadro

AKP'li rektör özel kadro açarak kardeşini önce öğretim görevlisi, sonra da müdür yardımcısı yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atadığı Siirt Üniversitesi (SİÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Erman'ın kardeşi Muhittin Selami Erman'ın kendisine özel açılan kadroyla önce öğretim görevlisi olduğu, sonra da müdür yardımcılığı görevine getirildiği iddia edildi.

TEK KİŞİLİK ÖZEL KONTENJAN AÇILDI

Edinilen bilgilere göre, SİÜ web sitesinde, 20 Aralık 2017’de Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Mülkiye Koruma ve Güvenlik Bölümü Özel Güvenlik ve Koruma Programı'na öğretim görevlisi alımı ilanına yer verildi.

Açılan iki ilandan birine başvuran 17 kişiden 10'u sınava girerken, diğer kadroya ise ilana özel şartlar eklenerek sadece rektörün kardeşi Muhittin Selami Erman'ın müracaat etmesi sağlandı. Tek kişilik özel kontenjan türü eşit ağırlık olmasına rağmen 'sözel ALES' puan türü dikkate alındı.

ÖNCE SEKRETER, SONRA MÜDÜR YARDIMCISI

Bir kurumda memurken önce üniversiteye memur, daha sonra sekreter ve öğretim görevlisi yapılan rektörün kardeşi Muhittin Selami Erman, daha önce sekreteri olduğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda görevlendirildikten sonra ise müdür yardımcısı yapıldı. (İHA)

DAHA FAZLA