Akademide adrese teslim bir kadro ilanı daha: 'Karaciğer nakli' anabilim dalına İlahiyat mezunu aranıyor!

Akademide adrese teslim bir kadro ilanı daha: 'Karaciğer nakli' anabilim dalına İlahiyat mezunu aranıyor!

İnönü Üniversitesi'nde Karaciğer Nakli Anabilim Dalı Yüksek Lisans programı için açılan kadroda İlahiyat Fakültesi mezunu olma şartı arandı.

İleri Haber

Son dönemde akademide adrese teslim kadro ilanları basın organlarında peşpeşe açığa çıkartılırken, skandalların ise ardı arkası kesilmiyor. İnönü Üniversitesi'nde açılan bir kadro ilanında Karaciğer Nakli Anabilim Dalı'na giriş için İlahiyat Fakültesi mezunlarının kabul edileceği duyuruldu.

Üniversitenin duyurduğu ilanda, Karaciğer Nakli Anabilim Dalı Transplantasyon Koordinatörlüğü Yüksek Lisans Programı'na giriş için İlahiyat Fakültesi veya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) lisans programlarından birinden mezun olma şartı getirildi. Karaciğer Nakli Anabilim Dalı ile İlahiyat Fakültesi ve İİBF'nin ne ilgisinin olduğu çözülemezken sosyal medyada ilan büyük tepki çekti.

'AKADEMİ ÇIKAR KAPISI DEĞİLDİR!'

Açılan kadro ilanı ile ilgili bir paylaşım yapan Öğrenci Sendikası ise, öğrencilerin tepkisini şu sözlerle duyurdu::

"Akademide liyakat altın çağını (!) yaşıyor. İnönü Üniversitesi'nde açılan Karaciğer Nakli Anabilim Dalı Yüksek Lisans ilanına İlahiyat Fakültesi ve İİBF mezunu öğrenci alınacağı duyuruldu.

Akademi çıkar kapısı değildir, kadrolar kişiye özel açılamaz!"