Aileyle görüşme ‘örgüt faaliyeti’ sayıldı!

Aileyle görüşme ‘örgüt faaliyeti’ sayıldı!

Avukat ve ailesiyle yapılan mektuplaşma ve konuşmalar gerekçe gösterilerek “örgüt adına faaliyette bulunmak” iddiasıyla soruşturma açıldı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclis (PM) Üyesi Erol Demirhan, 2013 yıllında Adana E Tipi Kürkçüler Cezaevi’nde tutulduğu dönemde avukat ve ailesiyle yaptığı mektuplaşma ve konuşmalar gerekçe gösterilerek hakkında Adana Cumhuriyet Savcılığı tarafından “örgüt adına faaliyette bulunmak” iddiasıyla soruşturma başlatıldı. 27 Ağustos’ta ifadesi alınan Demirhan’ın cezaevinde yaptığı faaliyetler suç olarak gösterilmiş.  

‘AVUKAT İLE MÜVEKKİL MAHREMİYETİ YOK’

Soruşturmanın 2013’te açıldığını; fakat çözüm sürecinde rafa kaldırıldığını dile getiren Demirhan, "5 yıl boyunca ertelenmiş. Daha sonra 6 savcı değiştirilmiş. Soruşturmayı inceleyen savcılar, bir sonuca varamamış. 5 yıl ertelenen ve rafa kaldırılan soruşturma raftan alınarak yeniden açılmış” dedi. Soruşturmanın hukuk dışı olduğunun kaydeden Demirhan, “Cezaevinde olduğum süre boyunca avukatımla yaptığım görüşmelerde ortam dinlemesi yapılıyor. Dosya çerçevesinde avukatımla yaptığım görüşmeler, ‘örgütsel faaliyet’ konuşulduğu, talimat verildiği ve rapor alındığı şeklinde lanse ediliyor. Avukat ile müvekkil arasındaki mahremiyet olduğunu biliyorduk. Aslında bu soruşturmayla birlikte bu mahremiyetin olmadığını gösterdiler” dedi.

‘SIRADIŞI SORUŞTURMA’

Cezaevinde yaşanan hak ihlallerine karşı yürüttükleri faaliyetlerin “örgütsel faaliyet” olarak değerlendirilmeye çalışıldığını aktaran Demirhan, bu faaliyetlerin demokratik haklar çerçevesinde olduğunu söyledi. MA’nın haberine göre ailesiyle yaptığı telefon ve kapalı görüşmelerin de kayıt altına alındığını belirten Demirhan, “Ailemle ve avukatımla yaptığım görüşmelerin kayıt altına alınması, hukuka aykırıdır. Gülen Cemaati’nden tutuklananlar tarafından başlatılan ve hukuk dışı olan bu soruşturma, yasanın bile kabul etmediği bir şekilde yürütülüyor. Şu an soruşturmayı yürüten emniyet ve savcı aynı metodu yürütüyor. Bu soruşturmada avukatım ve beni sırf şüpheli kılmak için her türlü yöntem uygulanmış” diye konuştu.