Ailesi AKP'lilerce katledilen Emine Şenyaşar'ın duruşması görülmeden ertelendi

Ailesi AKP'lilerce katledilen Emine Şenyaşar'ın duruşması görülmeden ertelendi

Emine Şenyaşar hakkında, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a "hakaret" ettiği gerekçesiyle açılan davanın ilk duruşması görülmeden pazartesi gününe ertelendi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde adalet talebiyle başlattığı Adalet Nöbeti, 249’uncu gününde devam ediyor. Anne Emine Şenyaşar, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a "hakaret" ettiği gerekçesiyle açılan davanın ilk duruşması Basit Yargılama Usulü ile yapıldı. Urfa 2. Asliye Ceza Mahkemesi heyeti “taktiri” ile duruşmaya aile ve avukatlar alınmadan kapalı bir şekilde yapıldı. Dosyayı açan heyet, inceleme yapacakları gerekçesiyle kararı 15 Kasım (Pazartesi) gününe bıraktı.

Annesi Emine Şenyaşar ile birlikte kesintisiz Adalet Nöbeti’ni sürdüren Ferit Şenyaşar, “AKP iktidarında her gün yeni bir hukuksuzluk tarihe geçiyor. Bugün annemin duruşması var, hakim karşısına çıkacak ve ifade verecek” demişti. 

‘FAİLLERİN İFADESİ NEDEN ALINMIYOR?’ 

Suruç Devlet Hastanesi’nde gerçekleşen katliamın annesinin gözleri önünde yaşandığını hatırlatan Şenyaşar, “Annem her gün burada ağlıyor, ağıtlar yakıyor. Hastanede kimin katliam yaptığını teşhis etti. Olay üzerinden 3 yıl 5 ay geçti. Tek bir tutuklu yok. Annem ağır psikolojik tedavi ilaçları kullanıyor. Ne söylediğini hatırlamıyor. Annenin yaşadıkları karşısında söyledikleri üzerine savcılar bir suç bulduysa annem o suçu kabul edecek ve en üst seviyeden cezalandırılmayı talep edecek. Buna karşı annemin gözleri önünde katledilen 3 insan ile ilgili niye kimsenin ifadesi alınmıyor? Bu mu hukuk? Savcıların gücü anneme mi yetiyor? Katliamı yapanlar milletvekilinin kontrolünde olduğu için kimse elini taşın altına koymuyor. Savcıların iradeleri tamamen ellerinden alınmış, zulüm devam ettiriliyor” şeklinde konuştu. (MA)