Ailesi 3.5 yaşındaki Öykü için donör arıyor

Ailesi 3.5 yaşındaki Öykü için donör arıyor

Ailesi, nadir rastlanan bir lösemi türü olan JMML hastalığı teşhisi koyulan 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için ilik bağışçısı (donör) arıyor.

İleri Haber

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) İzmir 1 ve 2 numaralı şubeler, nadir rastlanan bir lösemi türü olan JMML hastalığı teşhisi koyulan 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı ve ilik bekleyen tüm çocuklar için bağışçı (donör) olma çağrısı yaptı.

Tüm Bel-Sen'in internet sitesinden yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi:

"Dostumuz Eylem ŞEN ve Şube Başkanımız Çağdaş YAZICI'nın 3,5 yaşındaki kızları Öykü Arin'e nadir rastlanan bir lösemi türü olan JMML hastalığı teşhisi kondu. Milyonda bir çocukta rastlanan ve ilik nakli dışında bilinen bir tedavisi olmayan bu hastalık bizim şanssızlığımız olabilir ancak Öykü'yü iyileştirecek şansı yaratmak da bizim elimizde.

Konuya duyarlı herkesi, Öykü Arin ve tüm ilik bekleyen çocuklar için bağışçı (donör) olmaya çağırıyoruz. Donör olan kişi sayısında son yıllarda belirgin bir artış olmasına rağmen hala yeterli bir noktada değiliz.

Donör olmak çok basit bir işlem ve Kemeraltı girişinde bekleyen Kızılay'a ait araca gidip başvurularak kısa bir süre içinde yapılabiliyor.

Diğer ilçelerde ve şehirlerde bulunan kimseler de Kızılay merkezlerine giderek donör olabilirler. Böylece şu ana kadar ihmal ettiğimiz bir konuda bu vesileyle bir duyarlılık göstermiş olacağız."

KİMLER DONÖR OLABİLİR?

Yapılan çağrıda her kan grubundan yurttaşın ilik bağışçısı (donör) olabileceğine de dikkat çekilirken, donörlerin şu özelliklere sahip olması gerektiği ifade edildi:

- 18-50 yaş arası

- Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz, AIDS hastalıklarına yakalanmamış

- Kanser tanısı veya tedavisi almamış

- Sürekli ilaç almasını gerektiren bir durumu olmayan

 

DAHA FAZLA