Aile Bakanlığı yetkilisi: Kadın ve erkek eşit olamazlar

Aile Bakanlığı yetkilisi: Kadın ve erkek eşit olamazlar

Diyanet’in, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlediği seminerde konuşan bakanlık yetkilisi “Yaratılış olarak kadının ve erkeğin kendine has özellikleri vardır ve eşit olamazlar” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde, “Toplumun dini hayatını sağlıklı, doğru bir şekilde yerine getirebilmesi için topluma dini rehberlik hizmetleri sunmak” gerekçesiyle oluşturulan “Aile ve Dini Rehberlik Büroları”nda görev alan personele yönelik düzenlenen seminerlerden ilki, “İşine, Eşine, Yuvana Gönül Ver, Yankısını Dinle” başlığıyla gerçekleşti.

Diyanet’in, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlediği seminerde skandal ifadeler dile getirildi. Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda görevli Davranış Bilimleri Uzmanı Şengül Yiğit, kadın ve erkeğin eşit olmaması gerektiğini savunarak, “Erkeğin güçlü, kuşatan bir yapısı olurken kadının nahif ve hassas bir yapısı vardır” diye konuştu.

TESLİMİYET MUTLULUK GETİRİRMİŞ!

BirGün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre, Diyanet’in, toplumun bütün kesimlerine ulaşmak iddiasıyla oluşturduğu ve “Çocuk-Cami buluşmaları, apartman sohbetleri” gibi uygulamaları içeren faaliyet planı kapsamında görevli personele verilen eğitim, “Ailede Duygusal Zekâ” temasıyla gerçekleşti. Din görevlileri ve eşlerine verilen eğitimde konuşan Şengül Yiğit, aile içi huzurun formülünü ise “Teslimiyet, tevekkül ve tefekkür ailelere yüzde 100 mutluluk getirir” ifadeleriyle açıkladı.

‘EŞİT OLMAMALARI GEREKİR’

Müftülük personelinin yanı sıra belediye görevlileri ve Kredi Yurtlar Kurumu personelinin de katıldığı etkinlikte, kadın ve erkeğin eşit olmadığını ileri süren Yiğit, “Eşit olmamaları gerekir zaten. Yaratılış olarak kadının ve erkeğin kendine has özellikleri vardır ve eşit olamazlar. Huzura, kendine has özellikler ile yaşandığı zaman ulaşılabilir” dedi. 

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül’ün de dinleyiciler arasında yer aldığı etkinlikteki bir diğer konuşmacı olan Çorum İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu ise din görevlilerinin, “Milletin önünde rol model konumunda” olduğunu söyleyerek, projenin kapsamının genişletileceğini ve altı ay boyunca sürdürüleceğini kaydetti.

DAHA FAZLA