Aile Bakanı 'kadın cinayeti' denmesinden rahatsız

Aile Bakanı 'kadın cinayeti' denmesinden rahatsız

Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye'deki kadın cinayetlerinin dünya ortalamasının altında olduğunu söyleyerek 'her şüpheli ölümün kadın cinayeti olarak adlandırılmaması gerektiğini' belirtti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, CNN Türk'te katıldığı bir programda, Türkiye'nin kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet kapsamında dünya ortalamasına göre kötü olduğu şeklinde yanlış bir algının oluştuğunu savundu.

'TÜRKİYE KÖTÜ DEMEK YANLIŞ'
Bakan Selçuk, kadına yönelik şiddet kapsamında Türkiye ile ilgili yanlış bir algının olduğunu ifade ederek "Türkiye daha kötü durumda demek yanlış. Ülkemizde şiddetin medyaya yansımasını tartışabiliriz. Dünya ortalaması altında bir seyirdeyiz. Milyonda öldürülen kadın sayısı ABD’de 22, Romanya’da 8, Türkiye’de 4’e kadar indi. Türkiye’de kadına yönelik şiddetin diğer ülkelerden fazla olduğunu söylemek yanlış bir bilgi. Rakamları uluslararası kıyas için belirtiyorum. Önemli olan şiddeti sıfıra indirmektir." dedi.

'İÇİŞLERİ BAKANLIĞINI ESAS ALSINLAR'
Medyanın ve internet sitelerinin bu konuda dikkatli olması gerektiğini ifade eden Selçuk, "Her kadın cinayeti bizim kadına yönelik şiddetteki kadın cinayeti değildir. Her intihar kadın cinayeti değildir. Her şüpheli ölüm de kadın cinayeti değildir. Bazı internet siteleri intiharları kadın cinayetlerine katıyorlar. Bu konuda dikkatli olmak lazım. Bazı STK’larımızın yayınladığı siteler var. İçişleri Bakanlığımız tespit ediyor. Biz o verileri esas alıyoruz. Basın mensuplarımıza önerim İçişleri Bakanlığımızı esas almasıdır" dedi.

'KÜLTÜREL KODLARIMIZLA UYUŞMUYOR'
Netflix'teki RTÜK sansürleriyle ilgili de konuşan Selçuk,  "Çok yanlış bir afişle çocuklarımızı metalaştıran bir afişle Netflix bir dizi yayınını sokacağını ifade etti. Biz de RTÜK’e başvuru yaptık. Hem afiş, hem içeriği okuduğumuzda bizim kültürel kodlarımızla, geleneklerimizle, aile yapımızla uyuşmayan bir içerik içindeydi bu dizi. Biz başvuru yaptıktan sonra, bakanlık yetkililerimiz Netflix’le de görüştü. Bizim için önemli olduğunu da ifade ettik. RTÜK’te kaldırma kararını Netflix’e iletti. Bunun arkası gelir mi burada teyakkuzda olmamız lazım. Biz ne kadar bunları engellemeye çalışsak da toplumsal olarak bu arz-talep dengesinde, bu arzı da talebi de oluşturmamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.