Ahmet Türk: Türkiye Ortadoğu bataklığına sürükleniyor

Ahmet Türk: Türkiye Ortadoğu bataklığına sürükleniyor

Seçilmiş olmasına rağmen yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türk, "Bugün Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürüklemek isteyen bir anlayışla karşı karşıyayız" dedi.

Demokrasi Nöbeti’nin 51’inci gününde konuşan yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük operasyon planı için “Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürüklemek isteyen bir anlayışla karşı karşıyayız” dedi. 

HDP’nin üçü büyükşehir beş belediyesine kayyum atanmasına karşı Demokrasi Nöbeti başlatılan kentlerden Mardin’deki eyleme, bugün yerlerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Ahmet Türk ile Figen Altındağ’la birlikte HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar ve çok sayıda yurttaş katıldı.  51’inci gününe ulaşan nöbet, yine HDP binası önünde yapıldı. Oturma eylemiyle başlayıp, "Halkın iradesi gasp edilemez” pankart açılan eylemde ilk olarak Ahmet Türk konuştu.

'TÜRKİYE BATAKLIĞA SÜRÜKLENİYOR'

Demokrasi ve halkın iradesine sahip çıkma mücadelesi verdiklerini, bundan sonra farklı eylemlerle de bu mücadeleyi sürdürecekleri mesajını veren Türk, Türkiye’de bugün bir kaosun yaşandığını, demokratik siyasetin tükendiğini ve çatışma politikaları iktidarı elde tutmaya çalışan bir siyasi anlayışla karşı karşıya olduklarını söyledi. Türk, “Bugün Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürüklemek isteyen bir anlayışla karşı karşıyayız. Bu anlayış, Türk’e ve Kürt’e felaketi getirecek bir olay olarak, bir anlayış olarak yarın önümüze çıkacaktır. Türkiye, Ortadoğu bataklığında antidemokratik gelişmelerin öncülüğünü yapmış olacak ve toplumda bir kırılmanın ve güvensizliğin yaratılmasına neden olacak” dedi.

‘FELAKET POLİTİKASI’ 

Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük izlenen stratejiyi “felaket politikası” olarak tanımlayan Türk, şunları söyledi: “Kürtler bugün de Türkiye halkıyla birlikte ortak değerler etrafından birleşmeyi esas alan bir iradeyi ortaya koydular. Bugün yürütülen politikaların barışa, kardeşliğe ve geleceğimizi önemli darbeler vuracağına inanıyoruz. Bu nedenle bugün yürütülen yol ve yöntemin yanlış olduğunu ifade etmek, vicdan sahibi insanlar olarak bu uyarımızı yapmak bizler açısından önemli ve zorunlu bir görevdir.” 

‘BARIŞ İÇİN ÇABA GÖSTERİLMELİ’

Devamında bugüne kadar verdikleri demokrasi mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Türk, “Türkiye’de barışa, kardeşliğe ve geleceğimizi, yanlış bir siyaset ile parçalamaya çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız. Bu anlayışı bir felaketin habercisi olarak görüyoruz. Bu konuda halkımızı savaşa değil, barış için çaba göstermesini umuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Türk’ün konuşmasının ardından bugünkü nöbet, “Direne direne kazanacağız” sloganıyla son buldu. (MA)