Ahmet Şık'tan Bahçeli hakkında savcılığa şikayet!

Ahmet Şık'tan Bahçeli hakkında savcılığa şikayet!

Şık'ın avukatlarının verdiği dilekçede Bahçeli hakkında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 106, 125, 214 ve 267. maddelerine aykırı eylemleri nedeniyle kamu davası açılması talep edildi.

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, kendisini “Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı, bugün bulunduğu yer TBMM değil, mezarlık olurdu” sözleriyle hedef gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında kamu davası açılması talebiyle şikayette bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Devlet Bahçeli, partisinin son Meclis Grup Toplantısı’nda Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili, “Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı, bugün bulunduğu yer TBMM değil, mezarlık olurdu” sözleriyle hedef göstermişti.

Ahmet Şık, bu sözlerle ilgili Bahçeli hakkında kamu davası açılması talebiyle savcılığa şikayette bulundu. Şık’ın avukatları Fikret İlkiz, Can Atalay ve Tora Pekin tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe sunuldu.

“Şüpheli Devlet Bahçeli tarafından sarf edilen şikâyete konu sözler ile Ahmet Şık, açıkça ‘hain, soysuz, bölücü, suçlu, alçak ve aşağılık’ olarak nitelendirilmiştir” denilen dilekçede, Bahçeli’nin “Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı, bugün bulunduğu yer TBMM değil, mezarlık olurdu", "Bu aşağılık tiplere tahammül edemeyiz” ve " Düşünebiliyor musunuz, böyle bir alçak TBMM’de bizimle aynı havayı teneffüs ediyor" gibi ifadelerle Şık’ı 'ölümle tehdit ettiği ve kendi taraftarlarına açıkça hedef gösterdiği' vurgulandı.

‘BENZER AÇIKLAMALARI EYLEMLİ SALDIRILAR ÜRETTİ’

Dilekçede şunlar kaydedildi:

“Şüphelinin benzer açıklamalarının daha önce eylemli saldırılar ürettiği olgusal bir gerçekliktir ve müvekkile yönelik sözleri de müvekkilin canına kastetmek isteyen kişileri kışkırtacak, harekete geçirecek niteliktedir. Bu nedenle şüphelinin sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi mümkün değildir”

Şüpheli, müvekkilin milletvekilliği faaliyeti kapsamında söylediği sözleri tam tersi biçimde gerçeği ters yüz ederek müvekkilin kişilik haklarına saldırmakta ve onu hedef haline getirmektedir. Şüphelinin bu eyleminin, müvekkili kamuoyu önünde düşmanlaştırmaktan başka hiçbir amacı olmayıp bunun kamu göreviyle de bağdaşmadığı açıktır.”

KAMU DAVASI TALEBİ

Dilekçede Bahçeli hakkında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 106, 125, 214 ve 267. maddelerine aykırı eylemleri nedeniyle kamu davası açılması talep edildi.