Ahmet Şık, Sezgin Baran Korkmaz ile Veyis Ateş arasında geçtiği iddia edilen konuşmanın bir bölümünü yayınladı

Ahmet Şık, Sezgin Baran Korkmaz ile Veyis Ateş arasında geçtiği iddia edilen konuşmanın bir bölümünü yayınladı

TİP Milletvekili Ahmet Şık, Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz arasında geçtiği öne sürülen telefon görüşmesinin kaydının bir bölümünü YouTube hesabından yayınladı.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili ve Gazeteci Ahmet Şık, Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesinin kaydını yayınladı. Kayıtta, Ateş’in Korkmaz’ın yerine anlaşma yapmayı kabul ettiği duyuluyor.

Ahmet Şık, gazeteci İsmail Saymaz’ın bugün Sözcü’de yayımlanan ‘’Ben ikna olmadım’’ başlıklı yazısındaki iddialara ilişkin Ateş ile Korkmaz arasında geçtiği öne sürülen konuşmanın 53 saniyelik ses kaydını YouTube kanalından yayınladı. Ulaştığımız Şık, kaydı taraflar arasında bir konuşma olduğunu belgelemek amacıyla yayınladığını ifade etti. Kendisinde tüm konuşmanın kaydının olmadığını söyleyen Şık, kaydın çok kötü olduğunu ve sadece yayınladığı 53 saniyelik bölümün olduğunu ifade etti.

Yol ve araç seslerinin konuşma seslerine karıştığı kayıtlara göre Veyis Ateş ve Sezgin Baran Korkmaz arasında geçtiği söylenen konuşmada şu cümleler kuruluyor*:

Ateş: Şu sana anlattığım hikaye.... Şu an canın yaralı. 

Korkmaz: Evet doğru. 

Ateş: Kızgınsın, öfkelisin, dünyayı ateşe veresin var. Sadece bu tarafın hassasiyet duyduğu mesele... Bu sana ilk başta... Söyledi... Az önce aradığımda... Var mı... Yakar mı yıkar mı konuşur mu eder mi diyorlar.

Korkmaz: Yok ya

Ateş: Yok dedim, bizim itimadımız var. 

Korkmaz: Allah razı olsun. 

Ateş: Kendisiyle buluştuğuma göre... Bir hakemlik, ... yaptığıma göre itimat sorunumuz olmaz dedim. Ondan sonra konuştuğumuz şeyleri sıraladılar...

Konuşmaya ilişkin İsmail Saymaz ise şunları yazmıştı:

Korkmaz, “Masaya sen otur benim yerime?” diye öneriyor.

Ateş “Nasıl istersen” diyor ve şöyle devam ediyor:

“Senle ilgili beklenti ve istedikleri ses çıkarmadan bir süre beklemen. ‘Samimiyetini göstersin, gerekeni yaparız (diyorlar).”

Korkmaz, “Samimiyetimizi nasıl göstereceğim abi?” diye soruyor.

Ateş, “Söz ettiğim meblağı istiyorlar” diyor.

Korkmaz, “10 milyon Euro'yu verdiğim zaman…” diye konuşuyor.

Hızlı konuştuğu için 'milyon' ifadesini yutuyor.

 * Üç nokta koyulan bölümlerdeki cümleler dış ses sebebiyle anlaşılamamıştır.