Ahmet Şık: Her savaştan geriye üç ordu kalır; ölüler ordusu, yas tutanlar ordusu, hırsızlar ordusu

Ahmet Şık: Her savaştan geriye üç ordu kalır; ölüler ordusu, yas tutanlar ordusu, hırsızlar ordusu

HDP Milletvekili Ahmet Şık Meclis Genel Kurulu'nda konuştu. Şık burada yaptığı konuşmasında, "Her savaştan geriye 3 ordu kalır: Ölüler ordusu, yas tutanlar ordusu, hırsızlar ordusu" ifadelerini kullandı.

İleri Haber

Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Ahmet Şık Meclis'te yaptığı konuşmasında, "Her savaştan geriye 3 ordu kalır: Ölüler ordusu, yas tutanlar ordusu, hırsızlar ordusu" dedi.

Ahmet Şık yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Yargıya ilişkin değişiklikler içeren ve hak etmemesine rağmen "reform" diye adlandırılan düzenlemelerle ilgili söz almıştım ancak kendi krizinin derinleşmesini ve çöküşünü engellemek için bir kez daha yoksul çocukların kanını siyasetin malzemesi hâline getiren saray diktasının yeni bir oyunu karşımıza çıktı. Oyuna ortak olmak için de kimisi kıyafetiyle, kimisi sözcükleriyle kamuflaj giyindi.

Bu savaş çığırtkanlığından hukuk ve demokrasi değil, daha fazla zulüm ve tek adam diktasının gücünü ikame etmesi çıkar. Çekilen her çizgide hizalanmakta tereddüt etmeyen ve prensipleri cesaretle savunmak yerine gündelik menfaatleri çiğnetmeyi tercih eden bir anlayışla siyaset yapılan bir yerde yargının hukuksuzluğa meşruiyet sağlama işleri de hangi değişiklik yapılırsa yapılsın sona ermez.

Bu ülkede bedelinin bilinciyle savaşa karşı çıkan ve dahi barışı savunan herkes adına bir yalanı yaşamayı reddediyorum. Kendine yakıştıranlar bu oyunun içinde kalmaya devam etsin ancak Brecht'in şu dediklerini de aklından çıkarmasın: 'Her savaştan geriye 3 ordu kalır: Ölüler ordusu, yas tutanlar ordusu, hırsızlar ordusu.'

Buyurun, kürsü sizin."