Ahmet Şık: Cumhuriyet davasındaki karar iktidar içi bir iç savaşın göstergelerinden biri

Ahmet Şık: Cumhuriyet davasındaki karar iktidar içi bir iç savaşın göstergelerinden biri

Cumhuriyet gazetesi davasındaki kararı değerlendiren Ahmet Şık, ''Bu iktidar içi bir iç savaşın göstergelerinden biri bence'' yorumunda bulundu.

Cumhuriyet gazetesi eski çalışan ve İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Cumhuriyet gazetesi davasındaki kararı, ''Bu iktidar içi bir iç savaşın göstergelerinden biri bence'' sözleriyle değerlendirdi. 

Yerel mahkeme, Cumhuriyet gazetesi davasında, Yargıtay'ın bozma kararına uymayarak eski kararında direndi. Akın Atalay, Orhan Erinç, Murat Sabuncu ve Aydın Engin'in de aralarında bulunduğu 13 sanıklı davanın ilk duruşmasında mahkeme sadece Gazeteci Kadri Gürsel hakkında beraat kararı verdi, diğer 12 gazeteci yazar ve gazete çalışanı hakkında ise bozma kararına direnilmesine hükmedildi. Böylece 12 sanık hakkında eski cezalar verilmiş oldu.

Davanın sanıkları arasında yer alan HDP İstanbul Milletvekili ve Gazeteci Ahmet Şık, mahkemenin kararını DW Türkçe'ye değerlendirdi

'İKTİDAR İÇİ BİR İÇ SAVAŞIN GÖSTERGELERİNDEN BİRİ'

Şık, mahkemenin verdiği hükmün kendisini şaşırtmadığını ifade ederek, ''Yargıtay’ın 16. Ceza Dairesi’nin bozma kararı ile şu anki ilk derece mahkemesinin direnmesi bize yargı üzerinden güç savaşının devam ettiğine dair bir emareye işaret ediyor. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile Pelikan Çetesi diye kodlanan, Cumhurbaşkanı'nın damadının da yönettiği iddia edilen grubun yargıdaki güç tahkimatının bir göstergesi. Bu iktidar içi bir iç savaşın göstergelerinden biri bence'' diye konuştu.

'BUNLAR SİYASİ KARARLARDIR'

''Türkiye yargısından hukuk normlarına uygun bir karar çıkacağı yönünde hiçbir zaman beklentisinin olmadığını'' ifade eden Şık, ''Bunlar siyasi kararlardır. Emri siyaset vermiştir. Medya ve yargı mensupları da bu emre uyarak tetikçilik yapmışlardır'' dedi.

'EMRİ VERENLER DAHİL HERKESİN YARGI ÖNÜNE ÇIKACAĞINDAN EMİNİM'

Yine de karamsarlığa kapılmadığını söyleyen eski Cumhuriyet çalışanı Şık, sözlerini ''Emri verenler de dahil olmak üzere bu komploda görev alan herkesin yargı önüne çıkacağından eminim. Tek dileğim, kendilerinin gibi bir yargının eline düşmeyip evrensel hukuk normlarına göre hareket eden yargı mensuplarının ellerine düşmeleri'' şeklinde noktaladı.