Ahmet Şık beraat etti

Ahmet Şık beraat etti

Gazeteci Ahmet Şık “Bu komployu kuranlar cezaevine girecek” şeklindeki sözleri nedeniyle yargılandığı davadan beraat etti.

Haberleri ve Twitter paylaşımları gerekçe gösterilerek 1 yıla yakın süredir tutuklu bulunan gazeteci Ahmet Şık'ın 2012'de OdaTV davası kapsamında tutuklu olduğu Silivri Cezaevi çıkışındaki sözleri nedeniyle yargılandığı davada karar çıktı. Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya Şık'ın avukatı Can Atalay katıldı.

Atalay, duruşmada, “Şikayetçi olanların tümü ya tutuklu ya da firari durumdadır. Soruşturmayı yürüten polisler ve savcılar ile kovuşturma yapan herkes yönünden suç duyurusunda bulunuldu. Doğrudan beraat kararı verilmesi gerekmektedir” dedi. Cumhuriyet’ten Canan Coşkun’un haberine göre mahkeme, Şık'ın üzerine atılı kamu görevlisine hakaret ve tehdit suçlarını işlediğine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden her iki suçtan ayrı ayrı beraatine hükmetti.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Ahmet Şık, 2012'de tutuklu olduğu OdaTV davası kapsamında tahliye edildiğinde cezaevi çıkışında “Bu komployu kuranlar cezaevine girecek” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözleri nedeniyle Şık hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmış, 39 hakim ve savcı da mağdur sıfatıyla iddianamede yer almıştı.

Davanın şikayetçisi 39 hakim ve savcıdan 28'i şu an ya meslekten ihraç edildi, ya tutuklu ya da firari durumda. Bu isimler arasında Şık’ın 2011’de tutuklanmasını isteyen Zekeriya Öz ve Şık’ı bir süre tutuklu yargılayan Mehmet Ekinci de yer alıyor. Ergenekon savcısı olarak tanınan Öz, bugün kaçak iken, Ekinci ise şu anda Şık’ın da bulunduğu Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor. Şık, söz konusu hakim ve savcıların yürüttüğü Oda TV davasından da 12 Nisan'da beraat etmişti.

DAHA FAZLA