Ahmet Emre Yıldır davasında üçüncü duruşma yarın

Ahmet Emre Yıldır davasında üçüncü duruşma yarın

Davanın 5 Aralık 2019’da görülen ikinci duruşmasında mahkeme, Çanakkale Cezaevinde tutuklu bulunan Vedat Tarhan'ın tutukluluk halinin devamına karar vermiş ve davayı 10 Mart 2020 tarihine ertelemişti.

İleri Haber

Akrabası tarafından sistematik bir şekilde küçük yaştan itibaren cinsel istismara maruz bırakılan ve bu nedenle intihar eden Ahmet Emre Yıldır'ın ölümüne neden olan sanık Vedat Turhan'ın yargılandığı davanın üçüncü duruşması yarın görülecek.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde ailesi ile yaşayan Ahmet Emre Yıldır, akrabası Vedat Tarhan tarafından 9 yaşından 18 yaşına kadar cinsel istismara maruz bırakıldı. Yaşadıkları nedeni ile bunalıma giren Yıldır, savcılığa şikâyette bulundu. Soruşturma sürecinin ağır işlemesi ve başvuru üzerinden 52 gün geçmesine karşın ifadeye çağırılmayan Yıldır, ailesi ile yaşadığı 15. kattaki evin penceresinden atlayarak yaşamına son verdi.

Yıldır’ın ölümü sonrası gözaltına alınan Vedat Tarhan tutuklanarak hakkında müebbet hapis istemi talebi ile dava açıldı. Davanın şu ana kadar iki duruşması görüldü. Üçüncü duruşma ise yarın (10 Mart) Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 13.30'da görülecek.

SON DURUŞMADA NE OLDU?

Davanın 5 Aralık 2019’da görülen ikinci duruşmasında mahkeme, Çanakkale Cezaevinde tutuklu bulunan Vedat Tarhan'ın tutukluluk halinin devamına karar vermiş ve davayı 10 Mart 2020 tarihine ertelemişti.

Ahmet Emre Yıldır'ın ablası Hülya Oya Yıldır'ın vekili Avukat Merve Uçanok, kamuoyuna ve basına kapalı olarak gerçekleşen Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Ahmet Emre Yıldır'ın kendisini istismar eden Vedat Tarhan ile ölümünden önce son kez görüşmesinde aldığı ses kaydını özel bir firma aracılığıyla yazılı doküman haline getirerek, mahkeme heyetine sunmuştu.

Avukat Uçanok, 12 sayfadan oluşan ses kaydını düz bir metin olarak okumak yerine 'Şahıs 1', 'Şahıs 2' şeklinde çözümünü ve hatta 'ortam seslerini' dahi ses tonu ile canlandırarak adeta mahkeme heyetine ses kaydının alındığı anı tekrar yaşatmıştı. Müşteki avukatlarından Oğuz Mescioğlu, meslektaşı Avukat Merve Uçanok'un yapmış olduğu bu yöntemin bu tür davalarda bir ilk olduğunu söylemişti. Avukat Mescioğlu, ses kaydının mahkemede delil olarak kabul edilmese de bu yöntemi kullanarak mahkemede daha akıcı ve gerçekçi bir savunma gerçekleştirdiklerini söylemişti.

TWİTTER EYLEMİ YAPILACAK

Öte yandan Ahmet Emre Yıldır davası için bu akşam #emreyiunutma tagi altında bir Twitter eylemi yapılıyor.