Ahlat Ağacı'na 'Ceza' Gibi Uygulama

Ahlat Ağacı'na 'Ceza' Gibi Uygulama

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin Oscar adayı olan filmle ilgili, başka örneklerle uyuşmayan, 'ceza' gibi bir uygulamaya gidildi.

Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü yetkilileriyle, sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan kurul tarafından Oscar Yabancı Dilde En İyi Film ödülüne aday gösterilen Nuri Bilge Ceylan’ın Ahlat Ağacı filmiyle ilgili ‘ceza’ gibi bir uygulamaya gidildi.

Habertürk’ten Mehmet Çalışkan’ın haberine göre, aday gösterilmesinin ardından salon sayısı artması beklenen Ahlat Ağacı'nın aday gösterilmeden önce 5 olan salon sayısı 3'e düşürüldü. 

Dünya üzerindeki başka örneklerde filmin salon sayısı Oscar adayı olduktan sonra arttırılırken, film gösterimden çıktığı takdirde ise izleyiciyle yeniden buluşturulur.

AHLAT AĞACI NEDİR?

Yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan’ın yaptığı Ahlat Ağacı, yazar olmak isteyen 'Sinan'ın kitabını bastırabilmek için gerekli olan parayı ararken babasından kendisine borç kaldığını öğrendikten sonra yaşadıklarını hikâye ediniyor.

Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Bennu Yıldımlar ve Serkan Keskin'in başrollerini paylaştığı Ahlat Ağacı, Cannes Film Festivali'nde eleştirmenlerin büyük beğenisi kazansa da ödül alamadı.

1 Haziran'da gösterime giren Ahlat Ağacı, 46 bin 868 izleyiciyle açıldı.

Ahlat Ağacı, Oscar adayı olduğu açıklanana kadar 231 bin 46 kişi tarafından izlendi. Film, 3 milyon 80 bin 356 TL hasılat yaptı.
 

DAHA FAZLA