Ahed Tamimi tahliye edildi

Ahed Tamimi tahliye edildi

İsrail askerine tokat atmasıyla gündeme gelen,Filistin'in cesur kızı olarak tanınan Ahed Tamimi tahliye edildi.

İsrail askerlerini tokatlarken görüntülenen, Aralık 2017’de gözaltına alınan ve ‘Filistin’in cesur kızı’ olarak anılan 17 yaşındaki Ahed Tamimi serbest bırakıldı.

İsrail Hapishane Servisi Sözcüsü Assaf Librati, Ahed Tamimi ve annesi Neriman Tamimi’nin serbest bırakıldığını ve askerler tarafından Filistin’e transfer edildiğini açıkladı.

İsrail mahkemesi tarafından geçen mart ayında Tamimi'ye "İsrail askerinin görev yapmasına engel olmak ve askere saldırmak" suçlamasıyla 8 ay hapis cezası verilmişti.

İsrail askerine tokat attığı görüntülerde Ahed’in yanında görülen annesi Neriman Tamimi de 8 aylık hapis cezasının ardından tahliye edildi.

İLK AÇIKLAMA

Serbest bırakılmasının ardından işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde yer alan Nebi Salih beldesinde gazetecilere yaptığı ilk açıklamalarda Temimi, "Filistin halkı işgal bitene kadar direnişe devam edecek." dedi.

İsrail işgalinin sona ereceğine inandığını dile getiren Ahed Tamimi, "Gözaltıların azimlerini kıramayacağını" vurgularken İsrail hapishanesindeki Filistinli kadın tutukluların morallerinin çok yüksek olduğunu,

onlardan mesajlar getirdiğini ve bu akşam konuyla ilgili açıklamalarda bulunacağını belirtti.

Tamimi, hapishanede kaldığı süre boyunca kendisi ve ailesine destek olan herkese teşekkür etti.