Ağır yaralı işçi, 43 gün sonra hayatını kaybetti

Ağır yaralı işçi, 43 gün sonra hayatını kaybetti

28 yaşındaki Enes Furkan Tutar, 43 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Antep'teki bir fabrikadaki panel inşaatında, vinçten kopan çelik profillerin altında kalarak ağır yaralanan 28 yaşındaki işçi Enes Furkan Tutar, 43 gün sonra doğum gününde hayatını kaybetti. Aynı kazada Kemal Çelebi isimli işçi de hayatını kaybetmişti.

İş cinayeti ve yaralanma, 13 Mayıs Cuma günü öğle saatlerinde Gaziantep 5. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir geri dönüşüm fabrikası inşaat alanında meydana gelmişti. İddiaya göre, fabrika panel inşaatı sırasında vincin taşıdığı çelik profiller koparak çelik montaj işçileri Kemal Çelebi ile Enes Furkan Tutar'ın üzerine düşmüştü.

Kemal Çelebi fabrikada hayatını kaybederken, Enes Furkan Tutar ise ağır yaralanmıştı.

DOĞUM GÜNÜNDE HAYATINI KAYBETTİ

Ağır yaralanan evli ve 2 çocuk babası Enes Furkan Tutar, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmış ve daha sonrasında ise özel bir hastaneye sevk edilmişti. Özel hastanede 43 gün boyunca yaşam savaşı veren Tutar, dün akşam saatlerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak doğum gününde hayatını kaybetti.

Enes Furkan Tutar'ın cansız bedeni, hastanedeki işlemlerin ardından Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Tutar'ın, Gaziantep Yeşilkent Mezarlığı'nda defnedileceği öğrenildi.

İş cinayetlerine ilişkin geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. (İHA)