Ağaç kesilmesine karşı çıktığı için katledildi!

Ağaç kesilmesine karşı çıktığı için katledildi!

Ağaç kesilmesine karşı çıktığı için, tartıştığı kişi tarafından bıçaklanan Sertel hayatını kaybetti. Olayın ardından kaçan katil ise kısa süre sonra yakalandı.

Antalya’daki Olympos Antik Kenti arkeoloji kazılarında doktora yapan ve kazı ekibi başkan yardımcılığını yürüten 32 yaşındaki Sinan Sertel, Kemer ilçesinde ağaç kesilmesine tepki gösterdiği için S.P. isimli şahıs tarafından kalbinden bıçaklanarak katledildi.

Olay, saat 15.30 sıralarında, Kemer’e bağlı Ulupınar Mahallesi Çıralı sahilinde meydana geldi. Sertel ile S.P. arasında Kumluca ilçesindeki Olympos Antik Kenti’nde yürütülen kazı çalışmaları sırasında ağaç kesildiği için tartışma çıktı.

Büyüyen tartışmanın ardından S.P., yanındaki bıçakla Sertel’i göğsünden bıçakladı. S.P. olay yerinden kaçarken, Sertel ise ağır yaralandı. Olayı görenlerin haber vermesi üzerine jandarma ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Sertel, sağlık görevlilerince ambulansla hastaneye götürülürken, yolda yaşamını yitirdi. Sinan Sertel’in naaşı, ilçedeki özel hastanenin morguna konuldu.

KATİL YAKALANDI

Jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan S.P.’yi gözaltına aldı. S.P.’nin sorgulamasının ve adli  işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

KOS: İKTİDAR BU CİNAYETTEN DE SORUMLUDUR

Kuzey Ormanları Savunması (KOS) tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada “Antalya Finike ormanlarını savunan Aysin ve Ali Büyüknohutçu'nun katillerini "bulamayan" iktidar bu cinayetten de sorumludur. Betona boğmaya doymadığınız bu ülkede, insanlar doğayı savunduğu için canından oluyor. Yeter artık yeter” denildi.

 

DAHA FAZLA