Ağaç A.Ş. işçileri kazandı!

Ağaç A.Ş. işçileri kazandı!

CHP binasından direnen Ağaç A.Ş. işçilerinin tüm talepleri kabul edildi.

Ağaç A.Ş.'de 3 işçinin işten çıkarılması üzerine işçiler CHP binasında bekleyen işçilerin tüm talepleri kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ağaç ve Peyzaj A.Ş.'de 3 işçi işten çıkarıldı. Mesai arkadaşlarının işten çıkarılması üzerine Ağaç A.Ş. işçileri de iş durdurdu.

İşten çıkarma kararının ardından Ağaç A.Ş. işçileri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Binası önünde toplandı. CHP yönetimi tarafından işçilerin görüşme talebi reddedilirken, işçiler CHP binası önünde bekleyişe geçti. 

İşçilerin ısrarlı bekleyişinin ardından İBB geri adım atarak işçilerin tüm taleplerini kabul etti. Talepleri kabul edilen işçiler, “Zafer direnen işçinin olacak” sloganları le binayı terk etti.

AĞAÇ A.Ş.'DE İŞÇİLER İSTİFAYA ZORLANMIŞTI

İBB iştiraki Ağaç A.Ş. yönetiminin, DİSK bağlı Birleşik Tarım Ormancılık Sendikası’na (BTO-Sen) üye işçilere baskı yaparak DİSK üyeliğinden istifaya zorladığı daha önce de medyaya yansımış ve BTO-Sen, üyelerine yapılan baskılar nedeniyle 14 Aralık 2021'de Saraçhane’de bulunan İBB binası önünde açıklama yapmıştı. 

Yapılan açıklamada "Anayasal hakkımıza müdahale eden, 130’dan fazla işçinin ekmeğiyle oynayarak işten çıkarılmasına neden olan bu hukuksuz sürece, emek haber portalları ile sosyal medyaya da yansıdığı üzere ‘İYİ Parti’ ilçe teşkilatlarının da aktif olarak dahil olduğunu görmüş olduk" denilmiş ve "Tümüyle İstanbullular’ın olan Ağaç A.Ş.’de emek düşmanlığı yapamazsınız, burayı bir partinin veya bir işbirlikçi sendikanın arka bahçesi yapamazsınız" ifadeleri kullanılmıştı.