Afyon Kent Konseyi Başkanı, caz festivalini hedef aldı: Lüzumsuz

Afyon Kent Konseyi Başkanı, caz festivalini hedef aldı: Lüzumsuz

Afyonkarahisar Kent Konseyi Başkanı Şemsettin Yasan, şehirde 21’ncisi düzenlenen Caz Festivali'nin "gereksiz" olduğunu iddia etti.

Afyonkarahisar Kent Konseyi Başkanı Şemsettin Yasan, Haziran ayında yirmi birincisi düzenlenen ve hem Türkiye'den hem de yurt dışından önemli isimlerin katıldığı Afyonkarahisar Caz Festivali’nin “gereksiz” olduğunu savundu.

Prag-Afyon şehirleri arasındaki müzik dostluğunun da 16. yılı olarak kutlanan ve geçtiğimiz yıl pandemi koşullarından dolayı online gerçekleştirilen festival için Yasan, sosyal medya hesabından '700 bin nüfuslu Afyon’da Caz Festivali’ne kimler katılır? Yüzde bir olsa 7 bin kişi eder. Gelen bini bile bulmaz. Onun da yarısı protokol. O zaman niye?' paylaşımını yaptı.

Gelen tepkiler üzerine kısa süre sonra sosyal medya hesabından paylaşımını silen Yasan bir kullanıcının yorumuna 'Ne yapılırsa halk için, halka göre yapılmalı. Halkın çoğunluğuna göre yapılmalı. Caz Festivali halkta karşılığı olmayan bir şey bir etkinlik. Bize yani çoğunluğa göre gereksiz ve lüzumsuzdur. Bu da benim bireysel düşünce tezahürüdür. Doğrulara sahip çıktığımız gibi yanlışı da görmezden gelemem' yanıtı verdi.