Afrin'deki ÖSO'culara Türkiye vatandaşlığı, ev ve tazminat

Afrin'deki ÖSO'culara Türkiye vatandaşlığı, ev ve tazminat

Afrin'e gönderilen ÖSO'culara Türkiye vatandaşlığı, ev ve tazminat vaatli mutabakat yapıldı.

Ceyş el Vatani’nin kurucuları arasında bulunan ve Astana görüşmeleri öncesi Ankara’da ağırlanan Mustafa Secari, Afrin’de ölen ya da yaralanan cihatçı ÖSO'cular için AKP ile vardıkları mutabakatı açıkladı. Mutabakatta vaat edilen Türkiye vatandaşlığı, tazminat ve ücretsiz daire madde madde sıralandı.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre, Mustafa Secari, mutabakatın içeriğini 12 Mart’ta onaylı Twitter hesabından duyurdu. ÖSO'cular adına AKP ile yaptıkları görüşmeyi 3 başlık ve 6 alt madde şeklinde sıralayan Secari, Afrin’e yönelik saldırılara katılan, yaralanan ve ölen ÖSO'cular ve ailelerine tanınacak hakları sıraladı.

Birinci başlıkta “Cömert, misafirperver, büyük ağabey, terörizme karşı savaşımızdaki gerçek ortağımız” diye söz edilen Türkiye ile "ÖSO'cuların kaderi ve geleceği için" kararlar alındığı belirtilerek, şöyle denildi: 
 
"a- Bu savaşta şehit düşen her Suriyeli savaşçının eşi ve çocukları Türk vatandaşlığını alma hakkına sahiptir.
b- Evli olmayanların ebeveynlerine vatandaşlık verilir.
c- Savaşta yaralanan ve kalıcı bir sakatlığı oluşan ÖSO üyelerine (bekar ya da evli) Türk vatandaşlığı hakkı verilir.
d- Şehit olanın ailesine bir apartman dairesi verilir (ücretsiz).
e- Şehit ailesine toplamda 30000 Türk Lirası verilir.
f- Kalıcı sakatlığı oluşan her yaralı kişiye 15000 Türk Lirası verilir.
 
2- Bu adım, Özgür Suriye Ordusu üyelerine karşı, halkın fikirlerini çarpıtmak ya da amacımızı, topraklarımızı koruma hakkımızı sorgulamak amacıyla kahraman devrimcilerimizin itibarını zedelemeye çalışan herkese karşı durmasının ardından Başkan Erdoğan tarafından atıldı. 
 
3- Not: Suriye topraklarında mücadele, savaşçıların Suriye topraklarını savunması, Suriye topraklarının özgürleştirilmesi için Türkiye, dayanıklılığımızı güçlendirmek ve yükümüzü azaltmak için sürekli destek sunuyor. Teşekkürler Türkiye."