Afrin'de neler oluyor?

Afrin'de neler oluyor?

AKP hükümetinin "Operasyon düzenleyeceğiz" dediği Afrin'de sınır hattında gece boyu askeri hareketlilik yaşandı.

İleri Haber

Suriye'nin kuzeybatısında yer alan ve YPG kontrolündeki Afrin'de sınır hattı gece boyunca askeri hareketliliğe sahne oldu. TSK birlikleri, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ve Kilis'te sınır hattından Afrin'deki YPG mevzilerini gece boyunca top atışlarına tuttu.

AKP DESTEKLİ CİHATÇI GRUPLAR AFRİN'E SEVK EDİLİYOR

AKP destekli Suriyeli aşiretler tarafından Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı olarak kurulan "Suriye Ulusal Ordusu" birlikleri de Azez'in Afrin sınırındaki bölgelerine sevk edildi. Sahadan yayınlanan bazı görüntülerde ellerinde ÖSO ve Türkiye bayrakları bulunan silahlı gruplar görünüyor.

Cerablus'un doğusunda Menbiç sınırına ve güneyde El Bab'ın Afrin sınırındaki bölgelerine de cihatçı grupların sevk edildiği belirtiliyor. Hatay'da ise otobüslerle konvoy halinde sınır bölgesine cihatçı gruplar taşınıyor. 

'EN AZ 4 TÜRK ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ'

YPG'nin ise Türkiye, İdlib ve Cerablus sınırındaki bölgelere yığınak yaptığı belirtiliyor. YPG'ye yakın medya kaynakları, dün gece Afrin'in Hatay ile sınır bölgesindeki Bülbül'de çatışma çıktığını ve en az 4 Türk askerinin öldürüldüğünü öne sürdü.

RUS ASKERLERİNİN ÇEKİLDİĞİ İDDİASI YALANLANDI

Öte yandan kentin güneydoğusunda Halep ile sınır hattında bulunan Rus askerlerinin de bölgeden çekildiği haberleri yalanlandı.