Afrin Kantonu: Suriye hükümetini Afrin'i korumaya çağırıyoruz

Afrin Kantonu: Suriye hükümetini Afrin'i korumaya çağırıyoruz

Afrin Demokratik Özyönetimi'nden yapılan açıklamada, Afrin'in Suriye'nin bir parçası olduğu belirtilerek, AKP'nin saldırılarına karşı bölgenin korunması için Suriye hükümetine çağrı yapıldı.

Suriye'nin kuzeyinde PYD tarafından tek taraflı ilan edilen üç kantondan biri olan Afrin Demokratik Özyönetimi'nin ofisinden, TSK'nın cihatçı ÖSO ile birlikte Afrin'e yönelik başlattığı saldırıya karşı koymak üzere Suriye hükümetine çağrı yapıldı. 

Açıklamada, Afrin'in Suriye'nin bir parçası olduğu vurgulanarak, Suriye hükümetini, egemen Suriye topraklarının bir bölümünü koruma yükümlülüğünü yerine getirmesi için resmi bir çağrı yapıldı. 

Afrin Özyönetimi'nin bölgeyi teröristlerden korumak için altı yıldır mücadele ettiğinin belirtildiği açıklamada, Suriye ordusunun devreye girmesinin ardından da bu görevi sürdürecekleri ifade edildi. 

Özyönetimi'nin resmi sitesinden yayınlanan açıklamada, "Türkiye'nin işgali ve saldırılarına karşı, Suriye'nin sınırlarını korumak ve güvenceye almak için Afrin'de Suriye Silahlı Kuvvetleri'nin konuşlandırılması amacıyla Suriye hükümetini çağırıyoruz" ifadeleri yer aldı.