Afrin imzacılarından Erdoğan hakkında suç duyurusu

Afrin imzacılarından Erdoğan hakkında suç duyurusu

Afrin operasyonuna  son verilmesi için imzaladıkları metni TBMM'deki milletvekillerine gönderen 170’i aşkın imzacıdan 12'si kendilerine "Vicdansızlar, hainler" diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Afrin’e yönelik askeri harekata son verilmesi yönünde çağrı yapan 170’i aşkın imzacıdan 12’si kendilerinden “Vicdansızlar, hainler, ahlaksızlar” diye bahseden AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu.

Bianet’ten Tansu Pişkin’in haberine göre, aralarında siyasetçi, yazar, akademisyen, sanatçı, gazeteci ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin bulunduğu 170’i aşkın kişi imzaladıkları metinde sorunların çözümü için diyalog talep etmiş, metin TBMM’deki bütün milletvekillerine gönderilmişti.

İmzacılardan Prof. Dr. Ayşe Erzan, Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Prof. Dr. Hacer Ansal, yazarlar Burhan Sönmez, Oya Baydar, Nesteren Davutoğlu ve Ayşegül Devecioğlu sanatçı Ferhat Tunç, gazeteci Hasan Cemal, Prof. Dr. Taner Akçam, hak savunucuları Mustafa Cengiz Arın ve Gürhan Ertür bugün “Linç kampanyasının hedefi haline getirildik” diyerek Erdoğan hakkında “Hakaret” ve “Halkı kin düşmanlığa tahrikten” suç duyurusu yaptı.

‘KAYGILARIMIZ DOĞRULANDI’

İmzacılar, savcılığa yapılan suç duyurusunun ardından adliye önünde açıklama yaptı:

"Aradan geçen sürede, o mektupta dile getirdiğimiz kaygılar ne yazık ki doğrulandı. Sınırlı kalacağı ifade edilen harekat genişledi ve ülkemiz Ortadoğu'da sonu belirsiz savaşın ortağı haline getirildi.

"Rütbesi, sıfatı konumu ne olursa olsun, hiç kimsenin kimseye hakaret etmeye ve konumundan yararlanarak hedef göstermeye hakkı olmadığını bir hukuksal ve ahlaki ilke olarak kayda geçirmek, yurttaşlık ve kişilik haklarımızı savunmak için buradayız. Yargının görevini yerine getirmesini bekliyoruz."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?: 'VİCDANSIZLAR, ADİLER, HAİNLER’
Erdoğan Çorum AKP il kongresinde yaptığı konuşmada mektubun imzacıları için şunları söylemişti:
"Adının önünde profesör olan, doçent olan, sanatçı olan birileri, savaşı durdurun diyor. Barış istiyorlarmış. Bölgede çatışma istemiyorlarmış. Bölgede huzurun sağlanmasının yolu YPG ile iyi geçinmekten geçiyormuş. Utanmadan bir de bunu imzalayıp milletvekillerine göndermişler.  Ya adama sormazlar mı, ‘Şimdiye kadar aklınız neredeydi?’ diye. Terör örgütü ülkemize saldırırken siz neredeydiniz be? Kan dökülmesine karşısınız da bölücü örgüt, Suriye’de on binlerce insanı katlederken niye gıkınız çıkmadı be? Profesör olmak, doçent olmak, sanatçı olmak size artı değer mi katıyor? Hainler. Vicdansızlar. Adiler. Ahlaksızlar. Neden o zaman üç maymunu oynadınız? Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak bunu biliniz. Bunların yaptığı riyakarlıktır, fikir soytarılığıdır, teröristlere canlı kalkan olmaktır."