Afrika'nın en genç milyarderi kaçırıldı

Afrika'nın en genç milyarderi kaçırıldı

Afrika kıtasının en genç milyarderi olarak bilinen iş insanı Muhammed Dewji, Tanzanya'nın Darüsselam kentinde silahlı ve maskeli kişilerce kaçırıldı.

 

Afrika'nın en genç milyarderi olarak bilinen 44 yaşındaki Muhammed Dewji, Tanzanya'nın Darüsselam kentinde silahlı ve maskeli kişiler tarafından kaçırıldı. Olay Perşembe günü sabah saatlerinde, Colosseum Hoteli civarında spor salonu Oyster Bay'e giderken gerçekleşti. Olayla ilgili olarak 3 kişinin gözaltına alındığı ve kaçıran kişilerden ikisinin beyaz ve yabancı uyruklu olduğu iddia ediliyor.

Forbes dergisine göre 1.5 milyar dolarlık serveti olan Dewji, 2016'da servetinin en az yarısını hayır kurumlarına bağışlayacağını açıklamıştı. Aile şirketini tüm Afrika'da iş yapan büyük bir holdinge dönüştüren Dewji'nin en az 6 Afrika ülkesinde tekstil, un, meşrubat ve yemeklik yağ fabrikaları var.

Kaçırılan iş insanının arkadaşı olduğu belirtilen Çevre Bakanı January Makamba, Dewji'nin babasıyla konuştuğunu ve ailenin kaçırılma olayını doğruladığını söyledi.

Görgü tanıkları, silahlı kişilerin Dewji'yi arabaya bindirirken havaya ateş açtıklarını anlattı. Dewji'nin yanında korumalarının olmadığı açıklandı.