Afrika dışında maymun çiçeğinden ilk ölüm

Afrika dışında maymun çiçeğinden ilk ölüm

Güney Amerika ve Avrupa'da ilk ölümler bildirildi.

Brezilya ve İspanya'da birer kişinin maymun çiçeği nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı ve bu kıtalardaki ilk ölümler kayda geçti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından geçen hafta "küresel acil durum" olaran ilan edilen maymun çiçeği virüsünde Afrika kıtası dışında ilk ölümler kayda geçti. Güney Amerika ülkesi Brezilya'da hayatını kaybeden 41 yaşındaki bir erkek, Afrika kıtası dışında maymun çiçeği nedeniyle ölen ilk kişi oldu.

Brezilya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, hayatını kaybeden kişinin lenfoma kanseri nedeniyle düşük bağışıklığa sahip olduğu ve diğer hastalıkların da durumunu kötüleştirdiği aktarıldı. Şu ana kadar yaklaşık bin 66 vakanın tespit edildiği belirtilen açıklamada, 513 şüpheli vakanın da incelendiği duyuruldu. 

Bakanlık verilerine göre, vakaların yüzde 98'inden fazlası erkekler arasında görüldü.

AVRUPA'DA İLK ÖLÜM

İspanya Sağlık Bakanlığı da maymun çiçeği nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkarlen, Avrupa'da da ilk ölüm gerçekleşmiş oldu. Bakanlık tarafından yayınlanan raporda, 3 bin 750 vakadan yüzde 3,2'sinin hastaneye kaldırıldığı ve bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin verilere göre, dünyada 21 bin 148 maymun çiçeği vakası tespit edildi. (İHA)

DAHA FAZLA