Afganistan'dan tahliye edilen 357 kişi İstanbul'a getirildi

Afganistan'dan tahliye edilen 357 kişi İstanbul'a getirildi

Türkiye'ye gelmek için başvuruda bulunan 16'sı bebek 357 yolcu, İslamabad'daki havalimanında THY uçağına aktarılarak İstanbul'a getirildi.

Fotoğraf: Arşiv

Afganistan'ın başkenti Kabil'den, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla önce Pakistan'a götürülen 16'sı bebek toplam 357 yolcu, buradan Türk Hava Yolları'nın (THY) seferiyle İstanbul'a getirildi.

Taliban'ın Kabil'de kontrolü sağlamasının ardından Türkiye'ye gelmek için başvuruda bulunan 357 kişi, Kabil Hamid Karzai Havalimanı'ndan askeri nakliye uçağıyla Pakistan'ın başkenti İslamabad'a götürüldü. İslamabad'daki havalimanında THY uçağına aktarılan 16'sı bebek 357 yolcu, "TK 6883" sefer sayılı seferle sabah saat 09.15'te İstanbul Havalimanı'na getirildi. 

Terminale alınan yolculara, ikametgah bilgilerinin de olduğu ONAM formunu doldurduktan sonra yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi uygulandı.

Güvenlik görevlilerinin eşliğinde pasaport işlemlerini tamamlayan yolcuların, bildirdikleri ikametgah adreslerinde, bir kısmının da yerleşecekleri otellerde 10 gün karantinada kalacakları öğrenildi.