Afganistan'da siyasi liderlerin katıldığı anma törenine silahlı ve bombalı saldırı: 27 ölü

Afganistan'da siyasi liderlerin katıldığı anma törenine silahlı ve bombalı saldırı: 27 ölü

Kabil'de siyasi liderlerin de katıldığı anma törenine silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 27 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de siyasi liderlerin de katıldığı anma töreninde düzenlenen roketli ve silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 27 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasrat Rahimi, Kabil'in Musalla bölgesinde Hazaraların eski lideri Abdul Ali Mezari'nin ölüm yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen anma töreninde yapılan saldırıda 27 kişi hayatını kaybetti.

Törene katılan Afganistan İcra Kurulu Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Abdullah Abdullah, Yüksek Barış Şura Başkanı Kerim Halili ve Hazara liderlerinden Muhammed Muhakkik'in saldırıdan yara almadan kurtulduğu belirtildi.

Saldırı sırasında tören alanında bulunan Afganistan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Raşid Dostum'un oğlu Batur Dostum, bu saldırının siyasi bir oyun ve demokrasiye yapılan bir darbe olduğunu söyledi.

Saldırganların hedefinde törene katılan siyasiler olduğunu dile getiren Dostum, siyasilerin bulunduğu bölgeye yakın bir yere 3 roket mermisinin de isabet ettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eşref Gani, sosyal medya hesabından, saldırının insanlığa ve Afganistan'ın ulusal birliğine karşı suç olduğu paylaşımında bulundu.