Afganistan'da cihatçı terör öğrencileri hedef aldı: En az 30 kişi yaşamını yitirdi

Afganistan'da cihatçı terör öğrencileri hedef aldı: En az 30 kişi yaşamını yitirdi

Afganistan'da başkent Kâbil'in batısındaki bir eğitim merkezine düzenlenen saldırıda en az 30 öğrencinin hayatını kaybettiği bildirildi. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Taliban ile Kâbil hükümeti arasındaki barış ve siyasi çözüm hedefli müzakerelerin devam ettiği Afganistan'da dün bir eğitim merkezine düzenlenen saldırıda en az 30 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 

Afganistan İçişleri Bakanlığı, okula girmeye çalışırken güvenlik güçleri tarafından fark edilen saldırganın kendisini havaya uçurduğunu açıkladı. Bakanlığın açıklamasına göre, saldırıda yaşamını yitirenlerin çoğunun öğrenci olduğu, 70 kişinin de yaralandığı belirtildi.

İnternet sitesinden açıklama yayımlayan IŞİD terör örgütü, saldırıyı üstlendi. IŞİD'in açıklamasında "bir şehit şövalyenin Şiilerin toplandığı bir alanda patlayıcı kemerini patlattığı" ifadeleri yer aldı. 

Birleşmiş Milletler (BM) Afganistan Yardım Misyonu, saldırıyı "kalpsiz bir savaş suçu" sözleriyle kınadı. Üst düzey Afgan yetkililer de saldırıyı kınayan açıklamalar yaptı.

Taliban ile Afgan hükümeti arasında eylül ayından bu yana Katar'ın başkenti Doha'da barış görüşmeleri yürütülmesine rağmen, ülkede Taliban, IŞİD ve koalisyon güçlerince yapılan saldırılar devam ediyor.