Afganistan’da burka fiyatları 10 katına çıktı

Afganistan’da burka fiyatları 10 katına çıktı

Afganistan yönetiminin Taliban’ın eline geçmesinin ardından, kadınlara giymek zorunlu açıklaması yapılmamasına rağmen burka fiyatları 10 katına çıktı. Öte yandan 18 Ağustos’ta bir kadın burka giymediği için katledildi.

Afganistan’da Taliban’ın yönetimi ele geçirmesinin ardından şeriat yasalarına göre kadınların giymek zorunda bırakıldığı ‘burka’ fiyatları 10 katına çıktı.

Şeriat yasalarını uygulayan Taliban yönetimi ¨barış içinde yeni bir dönem yaşanacağı” vaadinde bulunsa da 18 Ağustos’ta Afganistan’ın Takhar vilayetinde bir kadın burka giymediği için öldürüldü. Aynı zamanda kadınların çalışmasına engel olunmayacak açıklaması yapılsa da, bazı bölgelerde işe giden kadınların engellendiği de öğrenildi. Ülkede, ölümle burun buruna yaşamak istemeyen kadınlar burka giymeye başladı.

Kadın hakları konusunda da ılımlı bir tavır sergileneceği açıklansa da ölümle burun buruna yaşamak istemeyen kadınlar burka giymeye başladı.

Taliban'ın geri dönüşüyle, bütün bir neslin modern, demokratik bir devlet inşa etme umutlarının boşa gitmesiyle savaşın harap ettiği ülkedeki kadınlar burkalara geri dönmeye başladı. Başkent Kabil’den gelen son haberlere göre, bu da geleneksel kıyafet fiyatlarında on kat büyük bir artışa yol açtı.