Afganistan’da bombalı saldırı: En az 15 ölü

Afganistan’da bombalı saldırı: En az 15 ölü

Medreseye düzenlenen saldırı sonucu en az 20 öğrenci de yaralandı.

Afganistan’ın kuzeyinde bulunan Samangan’da bir medresede öğle namazı sırasında patlama meydana geldi. Bombalı saldırı sonucu yaşandığı düşünülen patlamada en az 15 kişi yaşamını yitirirken, 20 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

Samangan vilayetinin başkenti Aybek’te bulunan Cihadiye Medresesi’ne yerel saatle 12.45’te bir patlama meydana geldi. Patlamada en az 15 kişi yaşamını yitirdi.

BOMBALI SALDIRI TAHMİNİ

Yerel hükümet sözcüsü Emdadullah Muhacir, 15 kişinin yaşamını yitirdiği ve 20 kişinin yaralandığı patlamanın bombalı saldırı sonucu meydana geldiğini düşündüklerini açıkladı.

Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını belirten Muhacir “Patlama kent merkezindeki Cihadiye Medresesi'nin içinde yerel saatle 12:45’te meydana geldi. Medrese de çok sayıda oğlan çocuğu öğrenim görüyordu” dedi.

‘ÖLENLERİN HEPSİ ÇOCUKLAR VE SIRADAN İNSANLAR’

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Nafi Takor da Cihadiye Medresesi'ne yönelik saldırıyı doğrulayarak “Müfettişlerimiz ve güvenlik güçlerimiz bu affedilemez suçun faillerini belirlemek ve onları adalet önüne getirmek için çalışıyor” ifadelerini kullandı.

AFP’ye konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen bir doktor, ölenlerin hepsinin çocuklar ve sıradan insanlar olduğunu belirtti.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.