AFAD’dan depremzedeye: Evli değilseniz çadır yok

AFAD’dan depremzedeye: Evli değilseniz çadır yok

İzmir depreminde çadırda kalmak zorunda kalan yurttaşa AFAD, evli olmadığı gerekçesiyle çadır vermedi

İzmir’de yaşanan 6.8 şiddetindeki depremde zarar gören yurttaşlara birçok kurum tarafından çadır ve ihtiyaç malzemesi dağıtılıyor. Ancak Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD); Buca ilçesine bağlı Şirinyer’de bulunan Hipodrom toplanma alanında Cansu Ekmen isimli bir kişiye çadır vermediği iddia edildi.

Yeni Yaşam gazetesinde yer alan habere göre, Cansu Ekmen, ev arkadaşıyla birlikte çadır almak için AFAD’ın kayıt masasına gittiğini belirterek, görevlilerin kendisine çadırda kiminle birlikte kalacağı ve “Evli misiniz? Evli değilseniz kalamazsınız” dediğini söyledi.

Bunun üzerine yetkililere tepki gösteren Ekmen, gerekçe olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatının öne sürüldüğünü söyledi. Yetkililerle konuşma talebinde bulunduklarını ancak 4 saat boyunca bekletildiklerini söyleyen Ekmen, daha sonra çadırın kalmadığı gerekçesiyle taleplerinin karşılıksız kaldığını belirtti.

Ekmen, uzun süren bekleyiş ardından ilk olarak görüştükleri yetkiliyle tekrar görüştüklerini ve itirazları üzerine kendilerine çadır verildiğini söyledi.