Elazığ depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 38'e yükseldi

Elazığ depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 38'e yükseldi

Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremle ilgili haberleri sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Gelen bilgilere göre depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 38'e yükseldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 38'e yükseldiğini açıkladı. Enkaz altındaki 3 kişi aranıyor

Depremin ardından büyüklüğü 4'ün üzerinde olan 19 artçı sarsıntı meydana geldiği ve toplam artçı sayısının 640 olduğu duyurdu. Enkazdan sağ kurtarılan kişi sayısının 45 olduğu belirtilen açıklamada, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı ise 31 olmuştur. Depremden sonra 1556 vatandaşımız hastanelere başvurmuştur" denildi. Depremde 76 binanın yıkıldığı ve 645 binada ağır, 541 binada da orta ve az hasar bulunduğu açıklamada kaydedildi. 

ARTÇILAR SÜRÜYOR

AFAD, 06.58’de 3.1, 07.01’de 2.3, 07.09’da da 2.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

AFAD'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

"Elazığ şehir merkezinde hâlihazırda 3 bina enkazında arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Çalışmalar toplam 3.733 personel, 554 araç, 17 arama kurtarma köpeği ve 5 hava aracıyla devam etmektedir. İhtiyaç durumunda kullanılacak iş makinaları, AFAD koordinasyonunda görevlendirilirken bölgede AFAD koordinasyonu dışında herhangi bir iş makinası çalıştırılmamaktadır.

GÖÇÜK ALTINDA KALAN 2 KİŞİYE ULAŞILDI

Elazığ Sürsürü'de 9 kişi için arama çalışmalarının sürdüğü Dilek Sitesi'nde 2 kişiye ulaşıldı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 35'E YÜKSELDİ

Elazığ’da çöken Dilek Apartmanı’nda enkaz altından kurtarma çalışmaları sürüyor. Enkaz altından ikisi erkek, biri kadın olmak üzere üç kişinin cansız bedene ulaşıldı. Elazığ’ın Mustafa Paşa Mahallesi’nde de bir kişinin cansız bedenine daha ulaşıldı. Ölen kişinin Kalay Apartmanı’nda oturduğu öğrenildi. Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 35’e yükseldi.

SOYLU: HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 38'E YÜKSELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada depremde hayatını kaybeden yurttaşların sayısının 38'e yükseldiğini ve 3 yurttaşın halen enkaz altında olduğunu duyurdu. Soylu'nun açıklamasına göre 45 kişi ise göçük altından yaralı olarak çıkarıldı.