Af Örgütü yöneticisi Taner Kılıç'ın tutukluluğuna devam kararı

Af Örgütü yöneticisi Taner Kılıç'ın tutukluluğuna devam kararı

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç'ın tutuklu yargılandığı davanın duruşmasında tutukluluğa devam kararı verildi.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Taner Kılıç, Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. 

Telefonuna Gülen cemaatinin şifreli haberleşme programı olduğu belirtilen ByLock'u indirdiği ve Zaman gazetesi genel yayın yönetmenin kız kardeşiyle evli olduğu gerekçesiyle örgütle bağlantılı olduğu iddia edilen Kılıç'ın yargılandığı davanın duruşması İzmir'de görüldü. 

"TELEFONUMDA BYLOCK İZİNE RASTLANMADI"

Kılıç savunmasında, kendisine yönelik suçlamalara ilişkin şunları söyledi:

İki uzman bilirkişi raporu telefonumda hiç ByLock indirildiğinin izine rastlanmadığını ortaya koydu. Savcıya ifade verebilecekken pasaportum iptal edildi ve iki hafta sonra evime baskın yapıldı. ByLock kullandığım kim tarafından nasıl “tespit” edildi, bu hala belli değil. Dosyada hiçbir yerde bunun delili, belgesi yok. Akrabalık ilişkilerim beni kriminalize edici ve suç delili gibi gösterildi. Suçun kişiselligine, masumiyet karinesine uyulmuyor. İnsan hakları savunucusuyum, Af Örgütündeki konumum ve insan hakları çalışmalarım da şiddet karşıtlığımın ispatıdır.

TUTUKLULUĞA DEVAM KARARI

Savcı mütalaasında Taner Kılıç'ın tutukluluğunun devamını talep etti. Mahkeme heyeti de savcının talebini kabul ederek Kılıç hakkında tutukluluğa devam kararı verdi.