Af Örgütü: Türkiye savaş suçu işlemiştir

Af Örgütü: Türkiye savaş suçu işlemiştir

Uluslararası Af Örgütü, Türkiye'nin Suriye harekâtına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, "Türkiye savaş suçu işlemiştir" dedi. Raporda, Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hevrin Xelef’in infaz edilmesi de yer alıyor.

Uluslararası Af Örgütü, Türkiye ve beraberindeki cihatçı ÖSO çetelerinin Kuzeydoğu Suriye harekâtına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, "Türkiye savaş suçu işlemiştir" dedi.

Harekâta ilişkin yapılan açıklamada kurtarma ve sağlık çalışanları, yerlerinden edilenler, gazeteciler ve insani faaliyetlerde bulunan görevlilerden oluşan 17 kişinin tanıklığına başvurulduğunu belirten Af Örgütü, “Toplanan bilgiler, yerleşim alanlarına yönelik ayrımsız saldırılara ilişkin ezici kanıtlar sunuyor” diyor.

Açıklamada, “Türk askeri güçleri ve Türkiye’nin desteklediği silahlı gruplar koalisyonu sivillere yönelik utanç verici bir fütursuzluk örneği gösterdi” ifadesi kullanılıyor.

KÜRT SİYASETÇİ HEVRİN XELEF'İN İNFAZI DA RAPORDA YER ALIYOR

12 Ekim’de Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hevrin Xelef’in infaz edilmesi de raporda yer alıyor: “Ahrar El Şarkiye savaşçıları tarafından aracının dışına kadar sürüklendi, dövüldü ve soğukkanlı bir şekilde kurşunla öldürüldü.”

Af Örgütü’ne sunulan hastane raporunda, Kürt kadın siyasetçinin “kafasında birçok kurşun izi, bacaklarında, yüzünde ve kafatasında kırıklar” olduğunun tespit edildiği de belirtiliyor.