Adnan Oktar'ı hangi AKP'li korudu?

Adnan Oktar'ı hangi AKP'li korudu?

Sadettin Tantan dönemindeki Adnan Oktar operasyonlarını eleştiren ismin AKP döneminde 5 kez bakanlık yaptığı ortaya çıktı.

Tutuklanarak cezaevine gönderilen Adnan Oktar ve grubuna yönelik ilk operasyon 1999 yılında, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan döneminde yapılmıştı.  Bu operasyonu eleştiren ve ‘'İnsanların boş yere gözaltına alınıp rencide edildiğini'' savunan isim o dönemin Fazilet Partisi Meclis Grup Başkanvekili ve daha sonra da AKP hükümetlerinde 5 kez bakanlık yapan Faruk Çelik çıktı.

"BİLİMSEL ÇALIŞMALARIYLA BİLİNEN..."

Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre Çelik, operasyondan sonra TBMM'de Fazilet Partisi grubu adına 24 Aralık 1999 günü bir konuşma yapmış ve tutanaklara da giren konuşmasında şunları söylemişti: “Bilimsel çalışmalarıyla bilinen Bilim Araştırma Vakfı üyeleri tutuklanır tutuklanmaz, yargılanmadan ve hâkim önüne çıkarılmadan, İçişleri Bakanımızın ‘Apo'dan daha tehlikelidir' şeklindeki beyanatı, birçok kesimi üzmüştür. Bu operasyonda 2 bine yakın polisimiz görevlendirilerek birçok insanımız, daha sonra anlaşılmıştır ki, boş yere evinden barkından alınmış, rencide edilmiş, aile mahremiyeti ihlal edilmiştir.”

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan 1999’da yapılan operasyon sırasında baskı gördüğünü açıklayarak, "Hangi birini söyleyeyim. İşte birini siz Meclis tutanaklarından bulmuşsunuz" ifadelerini kullanmıştı.