Adnan Oktarcılar mahkemede konuştu: Talimatları Soylu’dan aldık

Adnan Oktarcılar mahkemede konuştu: Talimatları Soylu’dan aldık

Adnan Oktar'ın da içinde bulunduğu 226 sanığın yargılandığı davada sanık Kartal İş, Şerif Ali Tekalan ile görüşmeyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın talimatı üzerine yaptıklarını öne sürdü.

Adnan Oktar ve Adnan Oktar suç örgütünde 167'si tutuklu 226 sanık için açılan dava devam ediyor. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısında bulunan salonda süren davada dün, sanıkların savunmaları alındı. Sanık Kartal İş, Şerif Ali Tekalan ile görüşmeyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın talimatı üzerine yaptıklarını öne sürdü.

Tutuklu sanık Kartal İş, “örgüt üyeliği”, 5 kişiye karşı “cinsel saldırı”, bir kişiye “cinsel istismar” ve “mal bildiriminde bulunmama, rüşvet ve yolsuzlukla mücadele kanuna muhalefet” suçlamalarına karşı savunma yaptı.

‘TALİMATLAR ÜZERİNE GÖRÜŞME YAPTIK’

Tutuklu sanık Kartal İş, FETÖ’nün yöneticilerinden eski Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan ile yaptıları görüşmenin talimat üzerine gerçekleştiğini iddia etti.

Kartal İş, Şerif Ali Tekalan ile görüşmeyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın talimatı üzerine yaptıklarını öne sürdü.

Mahkeme Başkanı’nın “Talimatı kime verdiler?” sorusu üzerine ise Kartal İş, “Aylin Atmaca ve Eda Babuna” isimlerini verdi.

Edinilen bilgiye göre, Adnan Oktar grubunun Ankara’daki isimlerinden İbrahim Tuncer de daha önceki savunmasında yine Süleyman Soylu ismini vermişti.