Adli yıl açılış töreni bu yıl da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılacak

Adli yıl açılış töreni bu yıl da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılacak

Adli yıl açılış töreninin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılması dolayısıyla davetiye gönderilen bazı Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin törene katılmayacağı öğrenildi.

Yargıtay Başkanlığı tarafından her adli yıl başlangıcında düzenlenen adli yıl açılış töreni bu yıl da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılacak. 

Adli yıl açılış törenine katılım için bazı Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay üyelerine davetiye gönderilirken hakim ve savcılar için katılım zorunlu tutuldu. 1 Eylül 'de yapılacak tören için davetiye gönderilen üyelerin bazıları, törene yürütmenin merkezi olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılmasından dolayı katılmayacağı öğrenildi. Törene katılacak olan Yargıtay’daki üyeler, savcı ve tetkik hâkimler ile gazetecilerin önceden Koronavirüs testinden geçirilmesi planlanıyor.

15 Temmuz 2015'in hemen ardından 1 Eylül 2015'te ilk defa adli yıl açılış töreni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılmıştı ve tepkilere yol açmıştı. 2015'ten bu yana Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan törenin bu yıl da adresi değişmedi.