Adıyaman ve Dersim'de bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

Adıyaman ve Dersim'de bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

Artan koronavirüs vakaları nedeniyle, Adıyaman ve Dersim'deki bazı yerleşim bölgelerinde karantina kararları aldı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında artan vakalar nedeniyle iki ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı. Bu kapsamda Adıyaman'da 48 ev Covid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Dersim'de ise 1 köy için karantina kararı verildi.

Karantinaya alınan bölgelere ilişkin detaylar şöyle:

ADIYAMAN

Adıyaman'da, 48 evde koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina başlatıldı. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, kent merkezinde tespit edilen bazı Covid-19 vakaları nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararları uygulamaya aldı. Bu kapsamda farklı mahallelerdeki 48 ev karantinaya alındı.

DERSİM

Dersim'in Ovacık ilçesinde bir köy Covid-19 vaka sayısının artması, mevcut delta varyantı ve çoklu temas nedeniyle 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Konuya ilişkin Ovacık Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, “İlçemize bağlı Topuzlu köyünde son dönem Covid-19 pozitif hasta sayımızın artması, mevcut delta varyantı ve çoklu temas nedeniyle yüksek risk teşkil ettiğinden, 19 Ağustos 2021 tarihinden itibaren 14 gün karantina altına alınmasına karar verilmiştir” denildi.

DAHA FAZLA