Adı yolsuzluk ve mafyayla anılan 'İçişleri Bakanı'nın adamları liseli gençlere musallat olmaya başladı

Adı yolsuzluk ve mafyayla anılan 'İçişleri Bakanı'nın adamları liseli gençlere musallat olmaya başladı

Ankara'da polis, Türkiye İşçi Partili liseli genci alıkoyarak muhbirlik teklifinde bulundu.

İleri Haber

Adı her gün yolsuzluklarla, kayıp silahlarla ve mafyayla anılan  'İçişleri Bakanı'nın elemanları gençliğe musallat olmaya devam ediyor. Ankara'da Türkiye İşçi Partisi (TİP) gönüllüsü liseli bir genci aracına bindiren polisler, üniversite hayatında ve iş yaşamında destek olma vaadiyle kendilerine muhbirlik yapması teklifinde bulundu. 

İleri Haber'e konuşan genç, "Markete gitmek için evden çıktığımda birkaç kişi önümü kesti. Polis kimliklerini göstererek GBT yaptılar. Daha sonra araçlarına binmemi istediler. Sonra beni takip ettiklerini belirtmek için gittiğim yerleri yaptığım şeyleri söylediler. Daha sonra birkaç isim sorarak ‘Seni partiye kim aldı?’ şeklinde sorular sordular. Bana, ‘Partiyle ilgili bize bilgi aktar, biz de sana üniversiteye gittiğin zaman yardımcı olalım. İleride iş sahibi olacaksın, sana hem iş hem de maddi açıdan yardım ederiz’ dediler" şeklinde konuştu.

Liseli genç, polisin bu tarz faaliyetlerinin gençliği teslim alamayacağını belirterek, "Bilmeliler ki böyle tekliflerle gençliği boyun eğmeye ikna edemeyecekler. Biz mücadelemizde inat ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz." dedi. 

TİP ANKARA İL ÖRGÜTÜ'NDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili TİP Ankara İl Örgütü, parti genel merkezi önünde yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 "Bir lise öğrencisini günlerce takip edip polis aracına bindirerek, emekçi halkımızın cebinden çıkan vergileri kendi güç hegomonyasını korumak ve halkın sesini bastırmak için, sokakta ve Meclis'te mücadele eden bir siyasi parti gönüllüsüne üniversite hayatında ve iş yaşamında destek olmak vaadi ile kendilerine muhbirlik yapması teklifinde bulundular. Mevcut iktidarın gücünü kaybettiğini, halkın artık yalanlarına tok olduğunu anlamış ve her zamanki gibi talan zihniyeti ile insanların özgür iradesini satın alabileceği yanılgısına düşmüştür. Bu girişimlerin boşuna olduğunu belirtmek dahi gereksizdir. Bilmeliler ki böyle tekliflerle gençliği boyun eğdiremeyecekler. Hiçbir güç gençliğin mücadele inadını söküp alamayacaktır. Biz halk olarak mücadelemizde haklı ve doğru olduğumuzun bilincinde, bu saldırılar karşısında korkusuzca mücadelemizi sürdürme inadında olduğumuzu bugün bir kere daha kamuıoyu huzurunda haykırıyoruz. Hakka emeğe eşitliğe özgürlüğe ve adalete olan inadımız mevcut bulunan saray rejiminin kanunsuz faaliyetleri sürdüğü müddetçe artarak ve daha da güçlenerek emin adımlarla yolunda devam edecektir. Sokakları da alanları da terk etmiyoruz"