Adı 'WE' skandalına karışan Kanada Maliye Bakanı istifa etti

Adı 'WE' skandalına karışan Kanada Maliye Bakanı istifa etti

Adı WE hayır kurumu skandalına da karışan Kanada Maliye Bakanı Bill Morneau, Başbakan ile pandemide uygulanacak ekonomi politikalarında anlaşamaması üzerine istifa etti.

Kanada Maliye Bakanı Bill Morneau, Başbakan Justin Trudeau ile geçen haftalarda ekonomi politikalarında ortak nokta bulmakta zorlandıktan sonra istifa etti. Morneau'nun adı, daha önce WE hayır kurumu skandalına da karışmıştı.

Morneau siyaseti bırakacağını ve Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) yeni genel sekreteri olmak için çalışacağını söyledi. Başbakan Trudeau ise, Morneau'nun istifasından sonra bir teşekkür mesajı yayınlayarak eski bakanın OECD adaylığını destekleyeceğini ifade etti.

PANDEMİDE FİKİR BİRLİĞİNE VARAMADILAR

Morneau ve Trudeau yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi sürecinde atılacak adımlar konusunda fikir birliğine varamamış ve sık sık ters düşmüştü. Maliye Bakanı Morneau, görevinden ayrılmasının kendisinden talep edilmediğini fakat artık görevi yürütmek için doğru insan olmadığını söyledi.

İstifa eden Bill Morneau'nun adı, Başbakan Trudeau ile birlikte WE skandalına karışmıştı. Siyasetçilerin bu hayır kurumunu kendi çıkarları için kullandığı iddia edilmişti. Morneau'nun seyahat masrafları için WE'den binlerce dolar aldığı ortaya çıkmıştı.