Adı tecavüzle anılan Ensar'a şimdi de anasınıfı tahsis edildi

Adı tecavüzle anılan Ensar'a şimdi de anasınıfı tahsis edildi

Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde açılan anasınıfının Ensar Vakfı’na verildiği ve vakfın velilerden her ay 600 TL para aldığı ortaya çıktı.

Karaman’daki yurtlarında çocukların cinsel istismara uğramasıyla gündeme gelen ve AKP ile yakınlığı ile tanınan Ensar Vakfı'na şimdi de devlet okulu içindeki anasınıfı tahsis edildi.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk bugün kaleme aldığı köşe yazısında kendisine bir müfettiş tarafından gönderilen mektubu paylaştı. Mektupta Gülen Cemaati’ne ait el konulan bir okulun devlet tarafından imam hatip lisesine çevrilmesinin ardından anasınıfı bölümünün Ensar Vakfı’na devredildiği belirtildi.

Öztürk’ün aktarımına göre müfettiş tarafından gönderilen mektup şöyle:

“Ancak ne hikmetse bu kurumun içinde ve aynı binada bulunan anasınıfı kısmı ‘yararlı dernek' diye yapılan bir protokolle Ensar Vakfı'na verildi. Bilindiği üzere Türkiye'de özel öğretim kurumu açılması, kapatılması Özel Öğretim Kurumları Kanunu, yönetmeliği ve standartlar yönergesine göre yapılır. Bunlar hiç yapılmadı. Adı geçen mevzuat uyarınca devlet kurumu içinde özel öğretim kurumu açamazsınız.

Zaten bu vakıf başvuru yapmış olsa bile hiçbir müfettiş açılış için rapor düzenleyemez. Şu an aktif faaliyetine devam eden bu vakıf devletin okulunun içinde kira, elektrik, doğalgaz gibi giderler için para vermediği gibi bir de velilerden aylık 600 TL anaokulu parası alıyor. Bu arada devletin resmi anaokulu da, 500 metre mesafede aylık 150 TL'ye hizmet veriyor.

Şimdi sormak isterim size: Eğer denetim yetkimiz olsaydı hangi müfettiş buna izin verirdi? Şimdi bizden yetkilerin alınması ve pasifize edilme sebebimiz daha iyi anlaşılmıyor mu? Bizim meslek olarak tek beklentimiz her şeyin hak ve hukuk çerçevesinde yapılması.”

DAHA FAZLA