Adı mafya ve yolsuzluklarla anılan İçişleri Bakanı, 'TİP'e Katıl' kampanyasından rahatsız

Adı mafya ve yolsuzluklarla anılan İçişleri Bakanı, 'TİP'e Katıl' kampanyasından rahatsız

Muş Valiliği, Ankara Valiliği ve Bodrum Kaymakamlığı, TİP'in başlattığı "TİP'e Katıl" kampanyasından 'rahatsız' oldu. Partililerin kent meydanlarında stant kurmalarına hiçbir gerekçe gösterilmeden izin verilmedi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP); Türkiye'nin dört bir yanında "TİP'e Katıl" kampanyası başlatma kararı almıştı. TİP'in kararıyla birçok kentte stantlar kurulurken yurttaşlara broşür dağıtılıyordu. Bodrum Kaymakamlığı, Muş Valiliği ve Ankara Valiliği TİP'in kampanyasından 'rahatsız' oldu. Partililere gönderilen dilekçede TİP'lilerin stant kurmasına ve yurttaşlara broşür dağıtmasına izin verilmedi.

Bodrum Kaymakamlığı'nın dilekçesinde "TİP'e Katıl" kampanyasına izin verilmemesine hiçbir gerekçe gösterilmezken şu ifadeler kullanıldı:

"Bodrum Türkiye İşçi Partisi İlçe Teşkilatının 08.07.2021 tarihli dilekçelerinde 12-31.07.2021 tarihleri arasında ilçemiz Cevatşakir Caddesi Çarşı Kafe önünde ve Turgutreis Sevgi Yolu üzerinde 'TİP'e Katıl' başlığı altında tanıtım, kitap, dergi ve broşür gibi dokümanların dağıtılacağı stant talebinde bulunulduğu Kaymakamlığımıza sunulan dilekçelerden anlaşılmış olup bu talebiniz Bodrum Kaymakamlığının 09.07.2021 tarih ve 23056325-22724-(91244)-158 sayılı kararı ile uygun görülmemiştir. 

Bodrum Kaymakamlığının yapmak istediğiniz etkinlik hakkında almış olduğu karar tarafınıza tebliğ edildiğine dair; Bu tebellüğ tutanağı tarafımızdan tanzimle altı birlikte imza altına alınmıştır."

MUŞ VALİLİĞİ DE İZİN VERMEDİ

Öte yandan Muş Valiliği de "TİP'e Katıl" kampanyasına izin vermedi. 

Muş Vali Yardımcısı Muhammet Fatih Demirel'in imzasıyla hazırlanan dilekçede "Türkiye İşçi Partisi Muş İl Başkanı Dilek Temtek tarafından Valilik makamına sunulan dilekçe ile 12.07.2021-30.07.2021 tarihleri ve 13.00-19.00 saatleri arasında Muş Devlet Hastanesi civarı, Lale Vadisi Parkı ve Muş Belediyesi civarında Partinin Genel Merkez düzeyinde yapmış olduğu rutin faaliyetler kapsamında stant açmak istediklerini belirtmişlerdir. 

İlgili dilekçenin incelenmesi neticesinde, yapılmak istenen faaliyet Valiliğimizce uygun görülmemiştir" denildi. 

ANKARA VALİLİĞİ DE GEREKÇE GÖSTERMEDİ

¨TİP'e Katıl¨ kampanyası için stant açılmasına izin vermeyen Ankara Valiliği de yasağa hiçbir gerekçe göstermedi. Ankara Valiliği'nin TİP Ankara İl Başkanlığı'na gönderdiği dilekçede şu ifadeler yer aldı:

¨Türkiye İşçi Partisi Ankara İl Başkanlığı tarafından Valiliğimize yapılan bildirim ile 11 Temmuz 2021 tarihinde Kızılay, Batıkent Metro çıkışı ve Mamak Tuzluçayır Meydanında 14 Temmuz 2021 tarihinde ise Eryaman 3. Etap Pazarı’nda 17.00-20.00 saatleri arasında parti faaliyetlerinin tanıtımı amacıyla stant açarak ‘İnadın İradendir’ başlıklı bildiri dağıtılacağı bildirilmiştir.

Söz konusu etkinliğin belirtilen adreslerde gerçekleştirilmesi uygun görülmemiştir.¨